jazzbozz
jazzbozz

Culturele organisaties uiten tijdens persconferentie onvrede over bezuinigingen

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een aantal Bergse organisaties is ontevreden over de aangekondigde bezuinigingen. Tijdens een persconferentie spreken zij hun zorgen uit over het voortbestaan van de evenementencultuur.

Stichting Lievevrouwegilde, Stichting Sint-Nicolaas, Stichting Proefmei, Stichting Vastenavend, Stichting Bergse Jazzevenementen, Stichting De Vierschaar en Stichting Bergse Reuzenstoet houden vanavond een persconferentie. Zij zijn het niet eens met de inhoud van het Focusakkoord van de gemeenteraad en de recente mededeling over de bezuinigingen op subsidies aan culturele organisaties. 

Vanaf 17.00 uur gaat de persconferentie van start in Theater Den Enghel. "Vertegenwoordigers van bovengenoemde organisaties spreken daar hun zorg uit over het voortbestaan van de unieke evenementencultuur, die in meer dan 75 jaar in Bergen op Zoom is opgebouwd", aldus de organisatie. "Deze structuur is van groot belang voor de stad. Zowel op cultureel-maatschappelijk vlak als op sociaaleconomisch gebied. Dit willen wij in een gezamenlijke verklaring richting de Bergse politiek kenbaar maken."

De standpunten worden op de persconferentie nader toegelicht. Voorafgaand aan deze persconferentie worden er aan de media geen verdere mededelingen gedaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief