Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bergenaren hebben steeds meer moeite met opvolgen coronamaatregelen

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bergenaren hebben steeds meer moeite met het opvolgen van maatregelen rondom corona. Dat blijkt uit een impactmeting van de gemeente. De impact van het virus is nog steeds groot, maar de gevoelens van de inwoners zijn veranderd. 

De gemeente Bergen op Zoom voerde begin april een eerste impactmeting uit. In juni werd deze meting herhaald. De resultaten laten verschillende opvallende zaken zien. De impact van het coronavirus op inwoners is nog steeds groot, maar de gevoelens van de inwoners zijn veranderd. Inwoners staan volgens de meting kritischer tegenover de adviezen en maatregelen. Ook hun gevoel is veranderd; er is meer ongeduld, boosheid en frustratie. 

Resultaten

De resultaten van het onderzoek gebruikt de gemeente om in verbinding te blijven met de inwoners en om de aanpak bij te kunnen sturen. Het tweede impactonderzoek vond plaats tussen 8 en 15 juni 2020. De gemeente baseerde de vragen op de vragenlijst die het PON in opdracht van de provincie Noord-Brabant gebruikte. In de vragenlijst komen de gevoelens, ervaringen, houding en het gedrag van inwoners aan bod. Ook konden inwoners tips geven aan de gemeente. De vragenlijst sloot af met de mogelijkheid om opmerkingen mee te geven.

Respons

Alle leden van het Burgerpanel ontvingen op 8 juni 2020 een mail met daarin een uitnodiging om een korte vragenlijst in te vullen. In totaal vulden 557 (eerste meting = 772) panelleden de vragenlijst in.

In onderstaande infographic vind je de resultaten van de meting:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief