Samen0164 wil duidelijkheid over nieuw meubilair in gemeentehuis
Foto:

Samen0164 wil duidelijkheid over nieuw meubilair in gemeentehuis

BERGEN OP ZOOM - Klopt het dat alle ambtenaren een vergoeding van 500 euro hebben gekregen om hun thuiswerkplek in te richten én zo ja, voor hoeveel ambtenaren is dit toegepast? En waarom gaat de gemeente investeren in nieuw meubilair in het gemeentehuis? Dat wil Reinoud Krijnen van Samen0164 weten van het huidige college.


Vanwege de coronacrisis moesten veel ambtenaren vanuit huis werken. Volgens Krijnen gaat het verhaal dat iedere medewerker een bedrag heeft ontvangen om thuis een werkplek te realiseren. Hij wil weten of dit klopt én of er ook ergonomische voorwaarden zijn gesteld aan de bijdrage. 

Daarnaast hebben de burgemeester en wethouders onlangs bekendgemaakt dat er de komende tijd, ondanks de gemeentelijke bezuinigingen, geïnvesteerd wordt in nieuw meubilair voor het gemeentehuis. Krijnen denkt echter dat er vanwege de 1,5 meter normen de komende tijd nog meer vanuit huis gewerkt gaat worden. "De bezetting van de werkplekken op bijvoorbeeld het stadskantoor zal voor langere periode laag zijn. Is hier rekening mee gehouden bij de voorgenomen investeringen in meubilair? Zo ja, op welke wijze?"

De uitgave heeft volgens Krijnen voor onrust en onbegrip gezorgd in de gemeente. "Met name bij de vrijwilligers die hun ziel en zaligheid geven om het leven in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat aangenaam te maken. Onbegrip met boosheid, omdat er kennelijk geen oog is voor hetgeen zij voor de leefbaarheid betekenen." Krijnen stelt dat deze zet het image van het stadsbestuur geen goed doet, hij vraagt het college dan ook om uitleg te geven. "Mijns inziens is het van groot belang dat het college duidelijkheid geeft over wat hier aan de hand is. Heeft de aanbesteding al plaatsgevonden? Zo ja, gaat u de order aanhouden ofwel de levering uitstellen?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief