Politieke partijen geschokt door mogelijke verkoop Midgetgolfbaan Meilust
Archieffoto
Archieffoto (Foto: Lucienne de Brabander)

Politieke partijen geschokt door mogelijke verkoop Midgetgolfbaan Meilust

BERGEN OP ZOOM - Verschillende politieke partijen hebben geschokt gereageerd op de mogelijke verkoop van Midgetgolfbaan Meilust. Zowel Lijst Linssen, als Steunpunt Bergen op Zoom en de BSD hebben middels een brief aan het college hun zorgen geuit.


"Midgetgolf Meilust heeft een kleine 100.000 euro geïnvesteerd terwijl het college van plan is om de grond van de golfbaan te verkopen. Hiermee draai je genadeloos de nek om van de ondernemer. Wij vinden daarom dat de verkoop van deze grond niet door moet gaan", stelden Julien Voets en Ton Linssen (Lijst Linssen).

John Voets van Steunpunt Bergen op Zoom kan dat alleen maar beamen. "Met verbazing en bezorgdheid heeft mijn fractie kennisgenomen van uw kennelijke voornemen om de midgetgolfbaan Meilust te willen verkopen. De corona-crisis heeft veel mensen doen besluiten niet op vakantie te gaan in het buitenland. Ook een vakantie in Nederland is, om diverse redenen, voor een groot aantal gezinnen, maar ook voor veel ouderen niet weggelegd. Juist deze groep inwoners zijn daarom blij dat er een aantal voorzieningen binnen de gemeentegrenzen van onze gemeente bestaan waar zij toch nog hun vakantieplezier kunnen beleven. De midgetgolfbaan is zo'n voorziening die in deze behoefte ruimschoots voorziet."

Louis van der Kallen (BSD) sluit zich daarbij volledig aan. "Het lijkt er steeds meer op dat de doelstelling te komen tot schuldreductie los wordt gezien van een andere doelstelling, geformuleerd in het focusakkoord, te weten “we brengen onze gemeente in een financieel gezonde positie”. Van der Kallen is van mening dat behoud van de midgetgolfbaan gunstiger is voor de gemeente dan verkoop van de grond. Hij wil dan ook weten wat de financiële logica is bij de voorgenomen verkoop van het midgetgolfterrein Meilust? "Is er een recht van eerste aankoop door de huidige exploitant? Zij heeft bewezen ter plaatse goed werk te doen. Zij heeft haar ziel, zaligheid en geld in het project gestopt en bewezen van de gemeentelijke puinhoop die het was iets moois en sociaal waardevols te kunnen maken."

De gemeente Bergen op Zoom kan op dit moment nog niets bevestigen. Gemeentewoordvoerder Erwin Stander laat weten dat er (nog) geen voorstel is om tot verkoop over te gaan. Online is er al wel een handtekeningenactie en een doneeractie gestart voor de Midgetgolfbaan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief