Verbazing bij politiek: 'Iedereen moet kunnen testen op corona'
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Verbazing bij politiek: 'Iedereen moet kunnen testen op corona'

BERGEN OP ZOOM - Dat alleen moskeegangers en hun naasten zich donderdag en vrijdag kunnen laten testen in de mobiele coronateststraat van de GGD is bij verschillende politieke partijen in het verkeerde keelgat geschoten. GBWP en Lijst Linssen stellen vragen aan het college.


De gemeente Bergen op Zoom maakte gisteren bekend dat er twee dagen lang een mobiele coronateststraat neerstrijkt op de Wattweg in Bergen op Zoom. Reden? Er zijn in korte tijd veel coronabesmettingen bijgekomen in Bergen op Zoom en een groot deel daarvan heeft in de afgelopen periode een bezoek gebracht aan de El-Feth moskee in Bergen op Zoom. De teststraat is daarom specifiek bedoeld voor bezoekers van moskee El-Feth en hun naasten.

"Met verbazing heeft Lijst Linssen kennisgenomen van het bericht over de mobiele teststraat", stellen Ans van Eekeren en Meino Dam. "Deze, mogelijk besmette, inwoners hebben naast het bezoeken van het gebedshuis ook familie/vrienden, supermarkten, horeca en winkels bezocht en hebben daarmee het virus mogelijkerwijs verder verspreid", stellen zij. Lijst Linssen vindt dan ook dat de teststraat voor alle inwoners moet bestaan, want nu moeten mensen naar Breda of Goes. "Voor een heleboel inwoners roept dit een drempel op, zeker als zij geen eigen vervoer hebben en met het OV moeten reizen." 

Voortrekken

Aydin Akkaya (GBWP) kan zich helemaal vinden in dat standpunt van Lijst Linssen. "Er wordt speciaal voor de bezoekers van moskee El Feth en hun naasten speciaal een mobiele teststraat ingericht terwijl alle andere inwoners van Bergen op zoom een afspraak moet maken in Goes en Breda. GBWP wil dat de teststraat voor alle Bergenaren beschikbaar moet zijn zodat ze niet onnodig kilometers hoeven te maken. Met name de mensen die slecht ter been zijn of geen vervoer hebben." GBWP wil dan ook weten waarom de El Feth bezoekers worden 'voorgetrokken' en wat de beweegredenen waren van het college om deze keus te maken.

Terugdraaien

 "GBWP vind het een ondoordachte regeling en doet een klemmend beroep op u om het onmiddellijk terug te draaien. Dit soort ondoordachte acties leiden niet alleen tot onrust maar ook tot polarisatie in de samenleving. In Bergen op Zoom leven alle doelgroepen in harmonie en dat willen we als GBWP ook zo houden."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief