Coronamaatregelen aangescherpt in Bergen op Zoom: ‘Het is in ons aller belang’
Foto: Gijs Proost

Coronamaatregelen aangescherpt in Bergen op Zoom: ‘Het is in ons aller belang’

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft besloten om de coronamaatregelen aan te scherpen. Aanleiding is het stijgende aantal coronabesmettingen in de gemeente. Afgelopen week werden er 54 nieuwe besmettingen bijgeschreven. Daar komen nu ook de cijfers van de mobiele teststraat bij die de afgelopen twee dagen in Bergen op Zoom stond. “En dat geeft reden tot zorg bij het gemeentebestuur”, aldus de burgemeester.


Uit de cijfers van de mobiele teststraat die donderdag en vrijdag bij de El Feth moskee stond blijkt dat van de 452 Bergenaren er 50 (11%) positief getest zijn. Zij zijn door de GGD allemaal op de hoogte gebracht van de uitslag en er is direct een bron- en contactonderzoek gestart. 

De positief geteste personen worden met klem gevraagd thuis in isolatie te gaan en uit te zieken omdat ze besmettelijk zijn voor anderen. Ook huisgenoten moeten 14 dagen thuisblijven om zo te voorkomen dat ze anderen besmetten. Dat geldt tevens voor overige contacten die naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek.

Aanscherpen regels

Burgemeester Frank Petter heeft zaterdagochtend in zijn crisisteam al een aantal maatregelen besproken die op korte termijn genomen kunnen worden. Voorbeeld daarvan is dat aan supermarktmanagers wordt gevraagd om strenger op te letten dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de winkel zijn, dat boodschappenkarretjes en -mandjes steeds met desinfecterende middelen behandeld worden en dat de 1,5 meter afstand gerespecteerd wordt. Ook in het uitgaansleven en bij horecagelegenheden zal strenger worden gecontroleerd op aantallen aanwezigen en het opvolgen van de regels. Volgende week zal de burgemeester samen met zijn collega’s in het college bekijken of er nog meer maatregelen genomen moeten worden. 

Waarschuwing

Burgemeester Frank Petter vindt het oplopend aantal besmettingen in zijn gemeente onrustbarend en vraagt aan alle inwoners, van jong tot oud, om zich te houden aan de regels. “Allereerst hoop ik uiteraard dat mensen die nu besmet zijn niet al te ziek worden van het virus en dat men volop meewerkt aan het bron- en contactonderzoek van de GGD. Daarnaast zie ik het aantal besmettingen vooral als een forse waarschuwing. Ik heb in de afgelopen weken gezien dat de aandacht voor de regels is verslapt. Zo houden met name jongeren nog maar weinig afstand. En dan loop je misschien zelf niet eens zoveel gevaar, maar je ouders of grootouders wellicht wel. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we niet opnieuw in een situatie komen dat ziekenhuizen vollopen en mensen sterven aan dit virus. Het is in ons aller belang”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief