Afbeelding
Foto: Facebookpagina Het Strandhuys

't Strandhuys gaat weer open; alle medewerkers getest

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Strandhuys aan de Boulevard in Bergen op Zoom opent vanaf zaterdag 15 augustus de deuren weer voor bezoekers. Afgelopen zaterdag sloot de horecazaak de deuren, nadat bekend werd dat één van de medewerkers positief getest was op het coronavirus.

"Om alles goed in kaart te brengen zagen wij maar 1 mogelijkheid en hebben wij per direct de deuren gesloten en contact opgenomen met de GGD", stelde eigenaar Frank Roks in een Facebookbericht. Dat heeft erin geresulteerd dat alle medewerkers door de GGD getest zijn op het coronavirus. De uitslag is inmiddels binnen en daaruit blijkt dat vier van de 49 medewerkers positief getest zijn. 

"Deze vier hebben geen klachten en mogen officieel, als ze na 72 uur nog steeds klachtenvrij zijn, alweer uit quarantaine", stelt Roks nu op Facebook. Overigens hebben de medewerkers er zelf voor gekozen om voor de zekerheid nog wat langer in quarantaine te blijven. Daarnaast is besloten dat ze ook nog even niet aan het werk gaan. "De 4 besmettingen zijn niet intern bij ons opgelopen maar allemaal te herleiden naar avonden bij vrienden. Toen deze 4 te horen kregen van de besmetting van hun vrienden hebben ze niet geaarzeld en zijn meteen gaan testen. Hiermee waren ze er snel bij en hadden ze de uitslag al binnen voordat ze door de GGD benaderd werden voor het zogenaamde Bron- en Contactonderzoek."

Frank Roks heeft er zelf voor gekozen om tijdelijk dicht te gaan, hoewel dat een pijnlijke keuze was. "Na al die maanden die we al gedwongen gesloten waren in het voorjaar." Maar, het gezondheidsbelang voor het team en de gasten ging voor het zakelijk belang. 

Roks snapt dan ook dat bezoekers mogelijk angstig zijn om hen te bezoeken. "Maar wij kunnen nu als 1 van de weinigen met 100% zekerheid zeggen dat we allemaal virusvrij zijn! Bovendien hadden wij al een reinigingsprotocol en daar hebben wij nog een schepje bovenop gedaan. Wij weten ook wel dat dit geen blijvende garanties zijn, want iedereen, ook u, kan overal besmet worden. De meeste besmettingen vinden nog steeds in huiselijke kring plaats en niet in de horeca. Laten we niet in paniekstand schieten. Laten we dit allemaal, zonder iemand iets te verwijten, als eye-opener zien dat 1,5m afstand houden (ook onder de jongeren), hygiëneregels goed naleven en gezond verstand gebruiken nog steeds heel belangrijk is."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief