Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Voorlopig geen mondkapjesplicht in Bergen op Zoom: 'Besmettingen lijken mee te vallen'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het aantal mensen dat positief getest is op het coronavirus is in de laatste drie dagen gestegen van 139 naar 158. Hoewel dat een toename is, is die toename minder groot dan de dagen daarvoor. "De gemeente Bergen op Zoom lijkt op dit moment de grootste piek aan coronabesmettingen achter de rug te hebben", stelt burgemeester Frank Petter.

Er worden vooralsnog dan ook bijna geen extra maatregelen getroffen. De burgemeester heeft er, samen met het crisisteam, wel voor gekozen om evenementen die gepland staan voor augustus voor het grootste gedeelte te schrappen. "Uitzonderingen zijn evenementen voor kinderen."

Afgelopen maandag gaf burgemeester Petter een persconferentie vanwege de alarmerende besmettingscijfers. Dat was voor de burgemeester ook aanleiding om de teugels aan te trekken. Zo is aan supermarkten gevraagd om het deurbeleid weer toe te passen en de handhavingscapaciteit is opgeschroefd om ook bij winkels en de horeca strenger te kunnen controleren. Ook hebben omliggende gemeenten een aanbod gedaan om extra handhavingscapaciteit in te zetten. “Daar maken we dan ook zeker gebruik van”. 

Tijdens de persconferentie gaf Petter ook aan mogelijk een mondkapjesplicht in te voeren, maar dat is dus (nog) niet nodig. "Elke besmetting is er één teveel en we moeten voorkomen dat er verslapping optreedt. We zijn er nog niet en de eerder genomen maatregelen blijven van kracht. Het virus verspreidt zichzelf niet, dat doen wij als we ons niet aan de voorschriften houden dus laten we samen zorgen dat we het coronavirus eronder krijgen en houden."

De burgemeester heeft dagelijks contact met de GGD over de meest recente cijfers om zo een vinger aan de pols te houden.  "U kunt ervan op aan dat wij de cijfers nauwlettend monitoren, bij een piek zitten we erboven op en schroom ik niet om aanvullende maatregelen te treffen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief