Afbeelding

Beweegtuin Lambertijnenhof officieel geopend in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In zorgwijk Lambertijnenhof is donderdagmiddag de beweegtuin officieel geopend. De beweegtuin is speciaal voor de bewoners en deelnemers gecreëerd, zodat ze actief buiten bezig kunnen zijn. De beweegtuin bestaat uit een multifunctioneel sportveld en een jeu-de-boulesbaan. 

De beweegtuin is geopend vanwege het 30 en 25-jarig bestaan vorig jaar van de zorgwijken van S&L Zorg. S&L Zorg had de wens om de bewoners en deelnemers een mooi cadeau aan te bieden. Dit cadeau is mede gerealiseerd door de Stichting Vrienden van S&L Zorg. De beweegtuin is geopend door bestuurder Marjolijne Lewis samen met Frank Claessens,voorzitter van de Stichting Vrienden van S&L Zorg. Dit deden ze door samen met de bewoners voor het eerst de jeu-de-boulesbaan te gebruiken. 

De jeu-de-boulesbaan is ook te gebruiken voor bezoekers van het terrein. Zo kunnen de bewoners bijvoorbeeld samen met buurtbewoners een potje jeu-de-boules spelen. In zorgwijk Sterrebos in Roosendaal wordt ook een beweegtuin aangelegd. Deze tuin heeft ook een jeu-de-boules-baan en verschillende speeltoestellen. Deze zal binnenkort ook worden geopend.

In mei 2019 is de Stichting Vrienden van S&L Zorg opgericht. Deze stichting heeft als doel om net een beetje extra te kunnen bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doet de stichting voor de bewoners en deelnemers van S&L Zorg, maar als het kan laat ze mensen van buiten S&L Zorg mee profiteren. De stichting is opgericht op initiatief van de raad van toezicht van S&L Zorg en heeft een onafhankelijk bestuur met vijf bestuursleden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief