Full Contact gevechtstraining.
Full Contact gevechtstraining. Foto: Lee Tsouli

Kaizen Dojo en corona

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het karate seizoen is weer begonnen en vele sporters hebben hun weg weer gevonden naar karatevereniging Kaizen Dojo uit Bergen op Zoom/Halsteren. Het waren vreemde maanden waar veel is gebeurd qua Covid19 maatregelen en waar helaas veel niet door heeft kunnen gaan.

In April 2020 stond een reis naar Japan gepland waar 4 zwarte banders en 2 mede leerlingen van Kaizen Dojo mee naartoe zouden gaan om examen te doen. Jammer genoeg waren in juni ook in Bergen op Zoom en Halsteren de examens geannuleerd. Gelukkig was er vanaf 1 juli de mogelijkheid om door te trainen in de gymzaal van Basisschool De Toermalijn in Halsteren en is er tevens tijdens de zomervakantie doorgetraind. Ondertussen zijn ze bij Kaizen Dojo weer regulier aan het trainen en er staan weer wedstrijden op de kalender (zonder publiek dan wel), maar ook de examens worden weer hervat.

Mentaal aansterken

Het kyokushinkai karate is een goed middel om mentaal aan te sterken. Zeker in deze tijden waar men, ongeacht wat iemand vindt van de Corona maatregelen, elkaar toch een beetje uit het oog is verloren. Sociale contacten blijken belangrijker dan ooit. Een sportvereniging zoals Kaizen Dojo is dan een perfecte plek om samen met andere fanatieke karate vrienden hard te trainen voor een sterker lichaam, mentale balans en verbetering van de algehele gezondheid. Of het nu gaat om bokszaktraining, stootkussens, full contact vechten of kata’s en technieken verbeteren, het zorgt er allemaal voor dat je bezig bent met een belangrijke manier van zelfontplooiing. Daarnaast doe je het samen met een vriend of vriendin, buurman of buurvrouw, familie of kennis. Ook mensen die alleen komen trainen raken snel bevriend met de leden van Kaizen Dojo, omdat de vereniging open staat voor iedereen en dat voel je meteen. Iedereen kan meetrainen en niemand wordt uitgesloten ongeacht niveau of conditie. Je kunt beginnen op elk moment in je leven en vanaf dat punt begeleiden de leraren van Kaizen Dojo jou naar een nieuwe versie van jezelf.

Proeflessen

Bij Kaizen Dojo kan iedereen gratis proeflessen draaien zonder maximum. Meestal geeft iedereen op zijn of haar eigen tijd wel aan of ze verder willen na een aantal lessen. Bij zowel de jeugd alsook de junioren en volwassenen is er nog plaats voor nieuwe leden. Op het moment dat er voldoende dames zijn, gaan we in de nabije toekomst een aparte ladies karate training starten. Dit willen we doen om de drempel te verlagen bij sommigen die het nu soms wel willen, maar eng vinden om met een gemixte of gevorderde groep te trainen.

Informatie: www.kaizendojo.nl of tel. 06-83642531.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief