Lourdesbeeld en Jozefbeeld terug in de Pastorie

Foto: Tilly Meijer

Lourdesbeeld en Jozefbeeld terug in de Pastorie

BERGEN OP ZOOM - De (geschiedenis)cirkel is weer rond! Dinsdagochtend vond een bijzonder moment plaats in de tuin van de kantoorvilla De Pastorie. Pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek waren aanwezig om zowel het Jozefbeeld als het Lourdesbeeld in te zegenen.


In 2016 kochten Don en Leoniek Bezemer de oude Pastorie naast de Lourdeskerk. Een flinke verbouwing, waarbij De Pastorie uiteindelijk verbouwd is tot stijlvol kantoorcomplex. Het gebouw is in ere hersteld qua originele elementen, maar biedt de aanwezige ondernemers ook alle moderne faciliteiten. Een bijzondere combinatie. 

In augustus ontvingen Don Bezemer en zijn vrouw Leoniek, uit handen van pastoor Paul Verbeek, het originele Jozefbeeld. Bij deze overhandiging heeft pastoor Paul Verbeek uitgesproken het Jozefbeeld te willen inzegenen nadat het geplaatst zou zijn in de nis aan de voorkant. Omdat het Jozefbeeld van terracotta is, moest eerst uitgezocht worden hoe dit beeld het beste geplaatst zou kunnen worden. Inmiddels heeft het beeld een mooie plek gekregen in de nis en daarom was het tijd voor de inzegening. Tevens werd de lege nis aan de linkerzijkant van de kantoorvilla De Pastorie gevuld met een Maria van Lourdes-beeld. Zij kijkt nu voortaan uit op de Lourdeskerk. “We zijn ongelooflijk trots op deze officiële gebeurtenis”, aldus Don Bezemer.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Productiemedewerker

Roosendaal

Collega

Zevenbergen

Kraanmachinist

Kaatsheuvel

Schoonmaker m/v

Werkendam

Correspondent m/v

Moerdijk