Doneeractie gestart voor Circus Barani: Geen optredens bij Kiek in de Pot
<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Ed Glas)

Doneeractie gestart voor Circus Barani: Geen optredens bij Kiek in de Pot

BERGEN OP ZOOM - Vier dagen lang zou Nationaal Circus Barani optredens verzorgen in hun circustent op Kiek in de Pot. Vandaag om 17.00 uur stond de eerste voorstelling gepland met maximaal dertig personen, maar de persconferentie van afgelopen dinsdag gooide roet in het eten. 


Het circus stond net helemaal opgesteld toen Mark Rutte en Hugo de Jonge vertelden dat evenementen niet meer door konden gaan. En dat levert de nodige problemen op bij de circusartiesten. Daarom is Talitha van Camp een doneeractie gestart voor het circus. “Ze stonden al opgebouwd toen meegedeeld werd dat er geen evenementen meer gehouden mogen worden. Helaas en hoe krom ook valt circus niet onder theater maar onder evenement”, licht ze toe.

“Er mogen dus geen voorstellingen gehouden worden, dus niet nostalgisch even genieten met kinderen of kleinkinderen. Hoe triest is dit. Ze mochten net weer optreden en nu word het alweer afgepakt.” Talitha is een doneeractie gestart om het circus weer een eindje op weg te helpen. Zo hebben ze geld nodig voor veevoeder, brandstof en eten. “Laten we elkaar steunen”, roept ze andere Bergenaren op. 

Inmiddels zijn er 41 donaties binnengekomen met een waarde van 435 euro. Talitha hoopt over vier dagen 2000 euro opgehaald te hebben. “Een stukje van ons allemaal voor hun.”

Doneren kan hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief