politie
politie

Scooterrijder (58) probeert agent te slaan met koekenpan tijdens controle

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Agenten hielden vrijdagmiddag een scootercontrole op de Rembrandtgalerij in Roosendaal. Uit onderzoek bleek dat de 58-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom nog drie boetes open had staan. Toen zijn scooter door agenten werd meegenomen, probeerde hij een agent te slaan met een koekenpan. Daarop is hij aangehouden. 

Rond 14.30 uur controleerden agenten een scooter op de Rembrandtgalerij. Tijdens die controle bleek dat de 58-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom nog drie boetes had openstaan. Het ging in totaal om 800 euro. Als de bestuurder dit bedrag niet kon betalen dan zou de scooter buiten gebruik gesteld moeten worden. Deze maatregel werd ingezet omdat de bestuurder het bedrag niet kon voldoen. De man was hier niet mee eens. Hij probeerde dan ook te voorkomen dat de agenten zijn scooter mee zouden nemen.

Nadat agenten meerdere malen duidelijk hadden gemaakt dat de scooter écht mee moest, ging de man akkoord. Hij wilde wel nog zijn eigendommen uit de buddyseat halen. De man haalde een koekenpan uit de scooter. Met die koekenpan probeerden hij één van de agenten te slaan. Hij is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man krijgt een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief