Politiek wil ondernemers vrijstellen van leges en belastingen: ‘onlogisch en onrechtvaardig’
Foto: Remko Vermunt

Politiek wil ondernemers vrijstellen van leges en belastingen: ‘onlogisch en onrechtvaardig’

BERGEN OP ZOOM - Als het aan de VVD, GBWP en Lijst Linssen ligt, worden ondernemers in Bergen op Zoom vrijgesteld van leges en precariobelasting. De Drie politieke partijen hebben daarvoor een zogenaamde motie opgesteld die op 25 januari in de gemeenteraad wordt besproken.


Ondernemers maken, volgens de fracties, een economisch zware tijd door waarbij iedere euro telt. Het heffen van leges voor evenementen en precariobelasting is volgens hen dan ook onlogisch en onrechtvaardig. Toch zeker, omdat veel activiteiten niet eens door kunnen gaan. Het bedoelde nut achter deze heffingen komt daarmee dan ook te vervallen.

De drie partijen stellen dat Bergen op Zoom er niet bij gebaat is als deze ondernemingen omvallen en vinden dan ook dat de gemeente een voulante houding moet aannemen. Andere gemeenten, zoals Breda, hebben een tijdelijke verordening opgesteld om dit soort leges en belastingen tijdelijk kwijt te schelden en dat voorbeeld moet Bergen op Zoom in hun ogen opvolgen. 

Met de motie roepen ze het college dan ook op om zo snel mogelijk zo’n verordening op te stellen en om te kijken of deze inkomsten gecompenseerd kunnen worden met de gelden vanuit de Rijksoverheid.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief