Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Joris Dietvorst: ‘De opbrengst die we normaal hebben, daar had ik al niet meer op gerekend’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zeker in deze tijd, de aanloop naar de Vastenavend, is het voor Joris Dietvorst van Dietvorst Feestartikelen extra zuur dat hij zijn winkel nog langer dicht moet laten. “Ja, dat is niet tof, maar je kan er weinig aan veranderen”, reageert Joris nuchter.

Dietvorst Feestartikelen moet het qua omzet juist hebben van de Vastenavendtijd. “Normaal is het vier weekenden feest, maar dit jaar zou er sowieso geen feest komen. De opbrengst die we normaal hebben, daar had ik al niet meer op gerekend.” Maar, nu winkels nog langer de deuren gesloten moeten houden vanwege de coronabesmettingen, ziet Joris zijn omzet nog verder verdampen.

Toch doet hij er alles aan om zijn klanten te bedienen. Zo plaatst hij regelmatig posts op Facebook met leuke spulletjes. “Het prikkelt ze wel om toch het een en ander aan te schaffen voor de Vastenavend. Van gordijntjes tot mondmaskers met tulpen of gewoon iets om voor het raam te zetten of te hangen.” Daardoor heeft Joris het toch ‘relatief’ druk, want hij stapt regelmatig op zijn fiets om de spullen persoonlijk bij de mensen te bezorgen. “Dat kunnen de klanten wel waarderen. Soms is het er al binnen een uur.”

Joris heeft het geluk dat zijn winkel al langere tijd bestaat én dat hij een grote voorraad heeft. “Daardoor hoef ik nu bijna niets in te kopen, maar er wordt nog wel het een en ander gekocht voor bijvoorbeeld verjaardagen. Dat zorgt gelukkig voor een solide basis om de komende tijd door te komen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief