Lenteweer op komst! Kans op lentedagen met 15 graden of meer
Foto: Wesley van der Linde

Lenteweer op komst! Kans op lentedagen met 15 graden of meer

BERGEN OP ZOOM - Komend weekend krijgen we te maken met een vleugje lente. Dat meldt Weeronline. Het is droog met vooral zondag geregeld ruimte voor de zon. Zaterdag wordt het 12-16 graden en zondag 14-18 graden. Daarmee is de kans groot dat we de eerste lokale lentedag en de eerste officiële lentedag in De Bilt kunnen noteren.


We gaan in één week van schaatskoorts naar lente in je bol. Waar we afgelopen weekend nog op de schaatsen stonden, aan het sleeën waren of aan het wandelen door de sneeuw kunnen we komend weekend al genieten van vroeg lenteweer! 

Vleugje lente tijdens het weekend

Zaterdag wordt het 12-16 graden en zondag is het nog een paar graden warmer met maximumtemperaturen tussen 14 en 18 graden. Het is droog met vooral zondag geregeld ruimte voor de zon, waardoor het buiten lenteachtig aanvoelt. In de zon en uit de wind voelt het zelfs nog iets warmer aan. In de middag is het waarschijnlijk aangenaam genoeg om een tijdje in de tuin te zitten. 

Kans op eerste lentedag

Met deze temperaturen is de kans groot dat dit weekend de eerste lokale lentedag en mogelijk ook de eerste officiële lentedag in De Bilt wordt genoteerd. Daarvoor moet het warmer worden dan 15 graden. Voor het derde jaar op rij hebben we te maken met een vroeg vleugje lente. Gemiddeld komt het op 26 februari tot de eerst lokale lentedag en in De Bilt vindt de eerste lentedag gemiddeld op 10 maart plaats. De kans op een lokale lentedag is ook dit jaar het grootst in het zuiden van het land. Na het weekend lijkt het lenteachtige weer nog even aan te houden. Het is zo goed als droog met geregeld ruimte voor de zon. Een zuidelijke wind blijft zachte lucht aanvoeren, waardoor de temperatuur in de middag op veel plaatsen naar circa 15 graden zal oplopen. 

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief