Laurel & Hardy club gaat helemaal digitaal
Laurel en Hardy in Big Business
Laurel en Hardy in Big Business (Foto: onbekend)

Laurel & Hardy club gaat helemaal digitaal

BERGEN OP ZOOM - Net als alle verenigingen heeft ook de Laurel & Hardy club Jitterbugs Tent al een jaar te kampen met de gevolgen van het Covid-19 virus. Afgelopen jaar zou de club 30 jaar bestaan en dit groots vieren met tal van activiteiten en een internationaal treffen. Maar begrijpelijk ging vanaf maart alles dicht en werden alle geplande feestjes afgezegd. Tot verdriet van zowel het bestuur als clubleden. De club bleef echter niet stil zitten en zocht naar mogelijkheden om toch iets te doen wat resulteerde in twee filmavonden online.


Het internationale weekend, The Sondayz, dat jaarlijks gehouden wordt in oktober werd ook online gevierd met deelnemers uit zeven landen en twee continenten, alles natuurlijk Corona Proof. Nu het nieuwe jaar aangebroken is vindt de club het tijd om de boel weer op te gaan starten.

Gekozen is om het clubblad niet meer op papier te laten drukken maar alleen nog maar digitaal uit te brengen zodat iedereen het kan downloaden via de website. Ideaal, is het te lezen op mobiel, tablet of computer en nog mooier ook meteen veel toegankelijker voor mensen met een visuele beperking of leesproblemen. De tekst kan namelijk voorgelezen worden, aldus de voorzitter, en alles is gewoon nog steeds in kleur met dezelfde lay-out als op papier!

Tot het moment dat de club weer maandelijks bijeen kan komen zullen de laatste vrijdagen van elke maand online gevuld worden met een programma van films, socializen en tal van andere leuke extra’s.

Online filmshow
De eerste meeting was er onlangs en zal voortaan maandelijks dus plaatsvinden. Liefhebbers van Stan en Ollie kunnen deelnemen aan deze online filmshow door een mailtje te sturen naar jitterbugstent@gmail.com. Afgelopen jaar waren de online filmavonden zo'n succes dat de club heeft besloten hier maar mee door te gaan zolang Corona ons leven blijft beperken. Zeker belangrijk om het contact met het publiek niet te verliezen want de reacties van deelnemers waren zeer enthousiast. De eerst volgende Another Nice Web Meeting is op vrijdag 26 maart a.s.

De kleurrijke nieuwsbrieven van de Laurel & Hardy club zijn op www.jitterbugstent.nl te downloaden.
Hierin staat uitgebreide informatie omtrent de filmavonden.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief