Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Politiek maakt zich zorgen over ‘uitloop’ binnen de gemeente

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft met het vaststellen van het Focusakkoord het college de opdrachtgegeven om aan de slag te gaan met de ambtelijke organisatie. Niet alleen moet de kwaliteit binnen de gemeente verbeterd worden, maar er moet ook een reductie van het aantal formatieplaatsen plaatsvinden. Oftewel, er moeten minder arbeidsplaatsen komen.

Vier politieke partijen, BSD, GroenLinks, SP en PvdA, willen nu van de gemeente Bergen op Zoom weten hoe het staat met dit proces. “Wij realiseren ons dat het college in volle gang aan de slag is gegaan met deze opdracht en dat dit een intensief proces is. Onze fracties bereiken signalen dat er op dit moment een ‘uitloop’ van personeel gaande is wat het proces negatief kan beïnvloeden”, stellen de fracties. 

Zij willen dan ook weten of er inderdaad een ‘uitloop’ van personeel is en zo ja, wat daarvan de gevolgen zijn voor de kwaliteit van het werk. “Hoe wordt zeker gesteld dat de taken die blijven gerealiseerd worden? Wordt hierbij de functieomschrijving ook aangepast als het gaat om de taken die zijn vrijgevallen en/of samengevoegd met andere taken? En wanneer verwacht het college dat de bestuursopdracht is gerealiseerd?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief