Poppodium Gebouw-T mag deuren openen voor drie concerten
Foto: Merijn Sitsen

Poppodium Gebouw-T mag deuren openen voor drie concerten

BERGEN OP ZOOM - Poppodium Gebouw-T doet mee aan de landelijke pilot ‘Testen voor Toegang’. Dit zijn zogenaamde pilots in de cultuursector waarbij ervaringen worden opgedaan met de (snel)testinfrastructuur. “Wij mogen daarom op 25, 26 en 27 april drie kleinschalige concerten organiseren”, aldus coördinator marketing Joep Gudde. 


“Zolang het virus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De overheid wil testen inzetten om sociale activiteiten op een veiligere manier eerder mogelijk te maken. Het is mooi dat Gebouw-T hier onderdeel van kan zijn om te helpen het sociale en culturele leven weer op gang te brengen”, vervolgt Joep.

Gebouw-T opent daarom voor drie evenementen de deuren. Op zondag 25 april voor rockband EUT, maandag 26 april met hiphopartieste S10 en op Koningsdag dinsdag 27 april voor 80’s Onbeantwoord, een middag vol entertainment van de organisatoren van 80’s Verantwoord. 

De kaartverkoop is vandaag om 10.00 uur gestart via de website van Gebouw-T. Bezoekers die een kaartje kopen moeten bij aankomst een negatief testbewijs tonen om naar binnen te kunnen. Deze sneltest moet binnen 40 uur voorafgaand aan het evenement afgenomen worden via www.testenvoortoegang.nl.

De coronamaatregelen blijven gelden tijdens deze evenementen. Dus het is een zogenaamde ‘seated’ show waarbij bezoekers onderling 1,5 meter afstand houden. Er zijn daarom slechts een beperkt aantal een- en tweepersoonskaartjes beschikbaar.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief