Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Jimmy Devilee: ‘Donderdag was het pokkeweer en nog stond er een rij’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ruim een week geleden zijn de terrassen weer open gegaan en daar werd ook in de gemeente Bergen op Zoom graag gebruik van gemaakt. De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook de dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes op de Grote Markt bezet. Weer of geen weer, de echte Bourgondiërs trekken zich er niets van aan. Dankzij een overkapping, heater of fleecedekentje was het toch genieten van een hapje en een drankje.

Bezoekers weten het terras van De Bourgondiër eigenlijk altijd wel te vinden. “We staan er zelf ook een beetje versteld van. We werken met vier tijdsblokken van steeds 1,5 uur en ze zitten allemaal vol”, vertelt Jimmy Devilee.

De eerste dag dat de Bourgondiër zijn deuren weer mocht openen, was volgens Jimmy fantastisch. “We hebben een half jaar iets anders moeten doen dan dat we gewend zijn. Gelukkig was het een succes en dat komt mede doordat het personeel zo goed geschakeld heeft, maar we zijn heel blij dat we weer mogen. Iedereen heeft een big smile op z’n gezicht, er hangt een goede sfeer. We willen rennen voor onze klanten en niet alleen een tasje met eten overhandigen.” Het persoonlijke contact en het eten presenteren op een bord zijn twee dingen die Jimmy en zijn team hebben gemist.

“We hebben nu wel bewust voor die tijdsblokken gekozen, omdat we iedereen een eerlijke kans willen geven om op het terras te zitten, maar we hopen dat we de teugels snel kunnen laten vieren. Mensen moeten spontaan een terrasje kunnen pakken.” Dat het afgelopen week ook wat minder weer was, dat maakte Jimmy niets uit. “Donderdag was het pokkeweer en nog stond er een rij.” Toch voelt Jimmy wel mee met zijn collega-ondernemers die niet de ruimte hebben voor een groot terras. Ik ben blij dat we weer mogen, maar het is echt niet voor iedereen zo fijn. Daar zijn we ons heel bewust van.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief