Voorzitter Giel Janssen van het Bezoekersinformatiecentrum ontvangt een cheque ter waarde van € 670,- uit handen van Tamboer-Maître Timo Dieleman.
Voorzitter Giel Janssen van het Bezoekersinformatiecentrum ontvangt een cheque ter waarde van € 670,- uit handen van Tamboer-Maître Timo Dieleman. Foto: Stefan Tempelaars

Tamboers dragen steentje bij aan realisatie Bezoekerscentrum Militaire Erevelden

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De tamboers van Odiles Rapid uit Bergen op Zoom hebben op Bevrijdingsdag een donatie van 670 euro gedaan voor de realisatie van het Bezoekersinformatiecentrum Militaire Erevelden aan de Ruytershoveweg te Bergen op Zoom.

“Met het bezoekerscentrum hopen wij mensen te raken. Want wat er destijds gebeurde, heeft impact op de wereld waarin we nu leven”, aldus Giel Janssen, voorzitter van het bezoekersinformatiecentrum. “Realisatie van het bezoekerscentrum is dus ook heel belangrijk want het zal ook een educatieve functie krijgen voor leerlingen van zowel basis- als voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat zij meer inzicht gaan krijgen in wie de militairen waren die zijn gesneuveld in de Slag om de Schelde en hier liggen begraven.”

Tamboerkorps Odiles Rapid voelt zich vereerd dat zij een bijdrage kunnen leveren aan dit prachtige project, zo verteld voorzitter Stefan Tempelaars. “Na onze eerdere donatie aan de Voedselbank zijn wij er ontzettend trots op dat de organisatie van de Santarun ons in staat heeft gesteld om nu een maatschappelijk, cultureel doel te ondersteunen. De stichting die zich bezig houdt met de realisatie van het bezoekerscentrum kan nog heel veel geld gebruiken, dus wij hopen dat nog veel andere donateurs of sponsoren ons voorbeeld gaan volgen”.

Club van het Jaar
Zelf is het Tamboerkorps volop bezig om zich te promoten voor Club van het Jaar. Onder leiding van tamboer-maître Timo Dieleman is de vereniging bezig met een online promotie offensief.

Wilt u meer weten over het bezoekerscentrum Militaire Erevelden bekijk dan hun website: http://info-militairebegraafplaatsen-boz.nl.
Wilt u Odiles Rapid steunen met hun club van het jaar actie, breng dan uw stem uit op: https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-bergen-op-zoom-1.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief