Foto: Caroline Timmermans

Doneeractie: breng Carlo Timmermans weer terug naar huis

BERGEN OP ZOOM - Honderdduizend euro, oftewel 100.000 euro. Dat enorme bedrag is nodig om ervoor te zorgen dat Carlo Timmermans uit Bergen op Zoom weer bij zijn vrouw en kinderen kan wonen in zijn eigen huis. Carlo woont namelijk op dit moment in een zorginstelling, gescheiden van zijn gezin door een dwarslaesie in combinatie met Parkinson. Het geld is nodig om aanpassingen door te kunnen voeren in huis. “De WMO wil niks vergoeden en nu zijn wij gedwongen om apart van elkaar wonen”, stelt Caroline. Daarom is ze zelf een doneeractie gestart om het geld in te zamelen.


Oud- brandweerman Carlo Timmermans (51) is in 2014 gediagnostiseerd met Parkinson. Hij was toen al bijna 20 jaar brandweerman in Bergen op Zoom en Roosendaal. “Toen wij elkaar leerden kennen in 2018 waren wij direct zo gek op elkaar dat we al snel hebben gekozen om met elkaar verder te gaan, samen met onze kinderen Renske (19), Isis (15) en Jessy (14). Het was vanaf het begin niet makkelijk, maar onze liefde voor elkaar was dermate groot dat wij het lieten werken”, vertelt Caroline. 

Begin maart 2020 werd Carlo volledig afgekeurd door zijn Parkinson na bijna 25 jaar brandweerman te zijn geweest. Eind maart traden Carlo en Caroline in het huwelijksbootje, maar begin april 2020 ging er iets verschrikkelijk mis. “Carlo raakte in 2 dagen tijd vanaf zijn nek verlamd en gevoelloos. De huisarts dacht aan een ontsteking, misschien de galblaas, de Parkinsonklachten verergerden maar er werd geen actie ondernomen. Carlo voelde niks meer vanaf zijn nek en was vanaf zijn nek verlamd. De ochtend van 10 april 2020 werd hij door zijn ex-collega’s van de brandweer uit het slaapkamerraam naar buiten getakeld en naar het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht”, schets Caroline de situatie. Daar werd hij eerst op corona getest en pas de volgende dag werd er actie ondernomen. “Hij heeft uiteindelijk dus meer dan 24 uur, alleen, verlamd, zonder enig medisch ingrijpen in datzelfde isolatiekamertje gelegen. Zonder dat er onderzoeken werden gedaan om te ontdekken wat er aan de hand was, zo is er in deze uren nog meer kostbare tijd verloren gegaan.”

Onderzoek wees uit dat er een abces in zijn nek was ontstaan die de zenuwen in zijn ruggenmerg afknelden. Hij werd met spoed opgenomen in het ETZ in Tilburg, maar het kwaad was al geschied. “Er was ondertussen zoveel schade aangericht dat hij nooit meer volledig zal herstellen.” Na een half jaar in Rotterdam in revalidatiecentrum Rijndam te hebben gerevalideerd kwam Carlo eind oktober weer naar huis. “Zijn huis in Halsteren, waar hij al ruim 17 jaar woont is op dat moment nog de enige plek waar Carlo tot rust komt. Maar omdat dit huis niet is aangepast aan zijn behoeften, wordt duidelijk dat het hier voor hem niet leefbaar is. Wij hebben een huisaanpassing aangevraagd via de WMO, maar zij geven nul op rekest en vergoeden dus niets”, stelt Caroline.

Toch wil zij er alles aan doen om Carlo zijn huis zijn thuis te laten blijven. “Dit is dus onze laatste redding. Wij willen proberen om genoeg geld in te zamelen om het huis aan te laten passen en rolstoelgeschikt te maken zodat hij weer terug thuis kan komen wonen. Een aanbouw, een aangepaste badkamer realiseren en een slaapkamer op de begane grond. We hebben een behoorlijke weg te gaan, maar alle kleine beetjes helpen.” Mocht er aan het eind van de verbouwing nog een budget over zijn, dan wordt dat geschonken aan de Parkinsonstichting.

Doneren kan via https://bit.ly/3hZLE25

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief