Afbeelding
Foto:

PvdA op de bres voor meer woningen in Lepelstraat

Door: Remko Vermunt Algemeen

LEPELSTRAAT - Wat heeft college het afgelopen jaar gedaan om meer betaalbare woningen in Lepelstraat te realiseren? En hoeveel woningen zijn de afgelopen jaren in Lepelstraat bijgebouwd? Dat zijn twee vragen die Joey van Aken (PvdA) beantwoord wil hebben door het college van burgemeester en wethouders.

In april 2019 heeft de PvdA-fractie al haar zorgen aan het college geuit over het woningaanbod in Lepelstraat. “Jongeren uit Lepelstraat moeten voor een betaalbare woning uitwijken naar Halsteren of Bergen op Zoom. Dat betekent dat de jeugd uit Lepelstraat vertrekt, de vergrijzing toeneemt en het dorpskarakter wordt aangetast”, stelt de PvdA. In augustus werd daarom door een grote meerderheid van de raad een motie aangenomen, waarbij het college werd opgeroepen om te kijken naar nieuwbouwmogelijkheden binnen de bebouwde kom van Lepelstraat.

“Het college gaf indertijd aan dat woningbouw buiten de bebouwde kom van Lepelstraat niet mag van de provincie Noord-Brabant. Ook is het ‘amper mogelijk’ om woningen te bouwen. Er zijn weinig tot geen braakliggende terreinen of niet gebruikte gronden aanwezig. Enkel in de Kerkstraat staan enkele panden leeg die in de toekomst gebruikt kunnen worden voor woningbouw.” Maar, onlangs werd bekend dat er verandering komt in de Ruimte voor Ruimte regeling van de provincie Noord-Brabant en dat zou nieuwe mogelijkheden bieden. 

“Wat houdt de verandering van de Ruimte voor Ruimteregeling concreet in voor Lepelstraat? Hoe staat het college tegenover een grenscorrectie van de kern Lepelstraat om meer woningbouw toe te staan? En hoeveel woningen staan er op dit moment leeg in Lepelstraat? We zien als PvdA graag dat op korte termijn de schop in de grond gaat en er betaalbare woningen voor de jeugd en de ouderen in Lepelstraat verrijzen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief