Afbeelding
Foto: D66 Breda

Ufuk Cuman nieuwe lijsttrekker D66 Bergen op Zoom

Door: Ruud Smolders Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ufuk Cuman is verkozen tot nieuwe lijsttrekker van D66 Bergen op Zoom. Het is een opvallend gegeven aangezien Carinne Elion-Valter onlangs nog hiertoe benoemd werd. Zij kan dit echter niet combineren met haar nieuwe baan.

Nog maar een half jaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen zijn achter de schermen druk bezig met het opstellen van de verkiezingsprogramma’s en het bepalen van de kieslijsten. Met name de verkiezing van het lijsttrekkerschap is daarin natuurlijk een belangrijk moment.

In Bergen op Zoom is gekozen voor Ufuk Caman als nieuwe lijsttrekker van D66. Eerder werd Carinne Elion-Valter hiervoor gekozen. Zij is echter per 1 september teruggetreden als lijsttrekker omdat het lijsttrekkerschap zich lastig laat combineren met haar nieuwe fulltime baan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

Nieuwe kandidaatstelling

De kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap voor D66 Bergen op Zoom werd opnieuw opengesteld door het terugtreden van Carinne Elion-Valter. Vandaag hebben de leden van D66 Brabantse Wal unaniem Ufuk Cuman benoemd tot de nieuwe lijsttrekker. 

Ufuk is een vertrouwd gezicht. Hij was de afgelopen 8 jaar al actief als raadslid in Bergen op Zoom en vanaf het vertrek van Carinne Elion-Valter fractievoorzitter van D66 Bergen op Zoom.

“Met Ufuk aan het roer heb ik er alle vertrouwen in dat het onafhankelijke maar constructieve D66 geluid op een goede manier blijft bijdragen aan het oplossen van de vele uitdagingen waar Bergen op Zoom voor staat’’, aldus afdelingsvoorzitter Koen Suijkerbuijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief