Afbeelding

Bergse rapper Mazzy wint tiende editie van T-Strijd

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De 27-jarige Tolga Korkmaz, beter bekend onder zijn artiestennaam Mazzy, heeft de tiende editie van T-Strijd gewonnen. Daarmee liet hij Nova Novella en publiekslieveling Floyd and the Barbers achter zich. Zelf kijkt Mazzy tevreden terug op die avond. “Ik beschouw het als iets heel moois. Het was de eerste keer dat ik voor publiek mocht optreden. Die vibe die je krijgt vanuit het publiek is heerlijk en dat ik dan ook nog mocht winnen, dat was echt de kers op de taart.”

Dat rapper Mazzy de tiende editie van T-Strijd heeft gewonnen is best opmerkelijk te noemen. Niet alleen omdat hij voor het eerst voor publiek optrad, maar ook omdat het de eerste keer was dat een hiphop-act meedeed aan T-Strijd. “Ik had het totaal niet verwacht. Ik vond de andere twee namelijk ook heel goed”, zegt Mazzy bescheiden. 

De 27-jarige Mazzy is geboren en getogen in Bergen op Zoom. Hij was altijd al een groot muziekliefhebber, maar zo’n vier jaar geleden begon hij zelf met rappen. “Ik hield altijd al van rap en ik dacht: Als je het zo leuk vindt, waarom ga je het dan niet zelf doen?” Hij begon zijn gevoelens te uiten op papier. “Dat voelde goed. Ik ben connecties aangegaan met mensen, samenwerkingen en van daaruit is het verder gaan groeien.” En met succes.

Zelf schrijft Mazzy de teksten en Lion de Noier verzorgt de beats en de clips. “We sparren veel met elkaar en proberen elkaar te prikkelen om er steeds weer iets vets van te maken.” Toch is het moeilijk om Mazzy’s muziek te omschrijven, want het is nogal divers. “Ik gebruik allemaal verschillende vibes. Het gaat van feestelijk tot rustige emotionele tracks en dan opeens weer heel energiek. Dat heb ik ook bij T-strijd geprobeerd over te brengen bij het publiek en dat heeft gewerkt.” Er zijn dan ook geen artiesten te noemen met wie Mazzy zich zou kunnen vergelijken. “Ik probeer echt te doen wat ik leuk vind en ik blijf dicht bij mezelf. Natuurlijk zijn er wel artiesten die ik goed vindt, maar het is niet dat ik zoals hen wil zijn.”

De komende tijd wil Mazzy vooral zorgen dat mensen hem niet vergeten. “Ik blijf doorgaan en ik probeer overal te zijn. Ik wil optredens meepakken, maar ook gewoon mijn gezicht laten zien. Daarom wil ik ook de straat opgaan om gewoon met mensen in gesprek te gaan over allerlei thema’s. Het is belangrijk als artiest om geen stiltes te laten vallen.” Uit die gesprekken doet hij mogelijk weer inspiratie op voor nieuwe nummers. “Inspiratie haal ik uit van alles, maar ook bijvoorbeeld uit mijn werk. Ik werk als jongerenbegeleider op een woongroep. Ik laat soms tracks van mijzelf horen, maar zij laten ook aan mij tracks horen die ze tof vinden of die ze zelf hebben gemaakt. Dat vind ik onwijs mooi om te zien, dat ze mij genoeg vertrouwen om hun eigen muziek met hun eigen gevoelens te laten horen. Er is in Bergen op Zoom veel meer talent dan je ziet. Ik probeer die jongeren dan ook te motiveren en inspireren om er gewoon voor te gaan.”

Naast zijn doel om jongeren te motiveren heeft Mazzy ook nog een ander doel: “Dat is toch wel om groter te worden. Het liefst zou ik doorbreken in Nederland. Ik heb onder andere studiotijd gewonnen bij Gebouw-T en die ga ik wel goed benutten.”

Wil je Mazzy zelf beluisteren? Zoek dan op Spotify, Instagram of Youtube!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief