Afbeelding
Foto: Lijst Linssen

Lijst Linssen is klaar met overlast van dumpingen: ‘Dit is geen visitekaartje voor de stad’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Is de gemeente bekend met de structureel overlastgevende situatie in onder andere de Penstraat? En zo ja, welke acties gaat de gemeente ondernemen om deze overlast aan te pakken? Dat wil Lijst Linssen weten van het college van burgemeester en wethouders.

“Veel van onze inwoners melden overlast van dumpingen/illegaal vuil via de Buitenbeter-app. In een groot aantal gevallen wordt het vuil dan ook binnen enkele dagen opgeruimd”, stelt Sander Siebelink namens Lijst Linssen. “Echter, er doen zich helaas ook structurele overlastsituaties voor die niet bepaald een sieraad zijn voor onze (binnen)stad. Wie vanuit de parkeergarage Grote Markt de stad ingaat, krijgt de indruk in een lugubere buurt terecht te zijn gekomen: in de Penstraat is structureel sprake van dumpingen, buiten geplaatste containers die overvol zijn, etc.”, concludeert Siebelink. 

“Buurtbewoners ergeren zich hier enorm aan. En terecht. En citymarketing? Zulke plannen kunnen opgeborgen worden als er niet in eerste instantie aandacht is voor de overlast van troep en vuil. Datzelfde geldt voor de overvolle prullenbakken in het weekend en de enorme rotzooi voor de ingang van de Stoelemat. Ook geen visitekaartje. Volle prullenpakken trekken ook meeuwen aan. Nepkraaien inzetten zijn een doekje voor het bloeden.”

Aanpak van vervuiling is volgens Lijst Linssen een gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Het kan nooit de bedoeling zijn dat overvolle vuilcontainers dagenlang buiten blijven staan of rommel, zoals bij de Stoelemat, dagenlang blijft rondslingeren.” Daarom wil hij weten welke afspraken er bestaan rondom het buiten plaatsen van containers. “Bent u bereid om eventueel bestaande afspraken (met ondernemers) te herzien en er op toe te zien dat deze worden nageleefd?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief