Afbeelding

Oud-international Rinus Bennaars (90) overleden in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Voormalig Oranje-international Rinus Bennaars is afgelopen maandag (8 november) op 90-jarige leeftijd overleden in Bergen op Zoom. Marinus (Rinus) Bennaars werd geboren op 14 oktober 1931 in Bergen op Zoom.

Hij speelde onder andere voor Feijenoord en kwam vijftien keer uit voor het Nederlands elftal, maar Bennaars begon zijn carrière bij DOSKO in Bergen op Zoom. In november 1951 werd hij voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal. In de met 7–6 verloren wedstrijd tegen België scoorde Bennaars één keer. In maart 1954 scoorde Bennaars het enige doelpunt in een wedstrijd tegen Engeland.

Na de invoering van het betaald voetbal in Nederland speelde Bennaars met DOSKO in de Tweede divisie. In 1958 werd hij ingelijfd door NOAD uit Tilburg, dat op dat moment in de Eredivisie uitkwam. Een jaar later vertrok hij naar Feijenoord, waarvoor hij vijf seizoenen uitkwam. 

Bennaars werd twee keer landskampioen met Feijenoord en één keer kampioen van de Tweede divisie met D.F.C. Met Feyenoord kwam hij in de Europacup tot de halve finale.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief