Afbeelding
Foto: Markiezenhof

Markiezenhof moet op eerste dag van versoepelingen de deuren weer sluiten

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Markiezenhof mocht vandaag, na een lange lockdown, eindelijk de deuren weer openen voor publiek. Maar, de rookontwikkeling die ontstaan is door een brand in de Lievevrouwestraat zorgt ervoor dat het museum nu al de deuren weer moet sluiten.

De versoepelingen die dinsdagavond door Ernst Kuipers en Mark Rutte werden besproken tijdens de persconferentie, geven musea, theaters en bioscopen de mogelijkheid om de deuren weer te openen. Daar werd dan ook vol enthousiasme gebruik van gemaakt door het Markiezenhof.

Een brand in de Lievevrouwestraat zorgt er echter voor dat het museum binnen een paar uur de deuren alweer moet sluiten. “Door een brand in de omgeving, de enorme rookontwikkeling en afzetting van de omgeving, hebben wij helaas moeten besluiten de deuren dicht te doen voor vandaag. Wij wensen de bewoners heel veel sterkte”, laat het museum weten.

Het Markiezenhof is niet de enige die zijn deuren sluit. Ook de Bibliotheek is deze middag dicht. “Als gevolg van de brand in het centrum van Bergen op Zoom moeten, op advies van de brandweer ramen en deuren gesloten blijven. Omdat wij hierdoor onvoldoende kunnen ventileren is de bibliotheek in Bergen op Zoom de hele middag gesloten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief