Afbeelding
Foto: Hanneke marcelis

Energietoeslag voor lagere inkomens

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het kabinet heeft bekend gemaakt dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige tegemoetkoming krijgen. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. Wie een bijstandsuitkering ontvangt of valt onder de minimaregeling krijgt het geld automatisch op hun rekening. Andere mensen met een laag inkomen kunnen een aanvraag indienen zodra de regeling is uitgewerkt. 


De energietoeslag is een eenmalig bedrag van 800 euro per huishouden. De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen. “U hoeft de energietoeslag niet zelf aan te vragen, als u een bijstandsuitkering en/of minimaregeling krijgt vanuit de gemeenten Bergen op Zoom/ Steenbergen/ Woensdrecht. Wij maken het bedrag automatisch aan u over, zodra het Rijk de regeling uitgewerkt heeft. We verwachten dat u de toeslag in april op uw rekening hebt.

Krijgt u geen bijstandsuitkering of minimaregeling, maar hebt u wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag bij de ISD Brabantse Wal aanvragen, zodra de regeling klaar is. Houd hiervoor onze website, de bodes en onze Facebookpagina in de gaten. We verwachten uiterlijk eind april 2022 meer duidelijkheid over de regeling”, aldus de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief