Foto: Google Maps

Raadsvragen overlast zwervers en verslaafden

BERGEN OP ZOOM - Overlast in de vorm van bedelen, drugshandel, intimidatie, maar ook fysiek geweld bij winkelcomplex aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom. Sommige oudere bewoners durven hier niet meer om boodschappen, omdat drugsverslaafden en zwervers hen om geld vragen en agressief worden wanneer dit geweigerd wordt. Ouders durven hun kinderen niet om een boodschap te sturen, omdat deze dreiging voortdurend aanwezig is. Dealers staan om de hoek om direct zaken te doen.


De fractieleden van groep Dam/Siebelink vragen het college de 6 à 7 agressieve drugsverslaafden op die locatie aan te pakken. Wel stellen ze daarbij een randvoorwaarde: “Is het college het met ons eens dat het wegsturen van deze drugsverslaafden de overlast elders begint en dat hulpverlening nadrukkelijk in beeld moet komen naast de strafrechtelijke aanpak?”

Hun vragen om beleid zijn ook gericht op de nabije toekomst: “Gaat het college ook stappen ondernemen wanneer over enkele maanden de Scheldeflat leeg moet zijn en ongeveer 30 dak- en thuislozen op straat staan en de problemen toenemen?” De fractie wijst nadrukkelijik op de verantwoordelijkheid van de burgemeester als het gaat om Openbare Orde en Veiligheid.  

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief