Foto: De Nieuwe Societeit

Bergse vereniging De Nieuwe Sociëteit viert 50-jarig bestaan

BERGEN OP ZOOM - Het bevorderen van de gezelligheid, het onderlinge contact en de culturele ontwikkeling van de leden. Zo luidt de doelstelling van De Nieuwe Sociëteit, die dit jaar haar 50-jarig bestaan viert. 


De vereniging -met momenteel 70 leden- organiseert diverse extra activiteiten om het jubileum te vieren, waaronder een Middeleeuwse middag, een autopuzzeltocht en een bustocht naar Futureland. Niet-leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteiten om kennis te maken met de soos en haar leden.

De Nieuwe Sociëteit werd in november 1972 opgericht. De vereniging kwam voort uit de Groote Sociëteit Thalia, die met de sloop van het gebouw Thalia aan de Parade ter ziele was gegaan. De vereniging startte met 80 leden en groeide naar 400 leden in 1978. Daarna nam het aantal weer langzaam af. Hoogtepunten in het jaar waren de vastenavendbals, de barbecue, de autorally en het galafeest. Verder werden er excursies gehouden naar Antwerpen, de veiling in Aalsmeer enz. In 1976 organiseerde de vereniging, samen met Jazzclub de Duif een jazzweekend, dat zou uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend festival.

In de loop der jaren ontstonden er ook diverse subclubs, zoals een museumclub, een leesclub, een cultuurclub, een bowlingclub en een fietsclub. Nog steeds is de vereniging zeer actief. Naast de maandelijkse borrel worden er allerlei activiteiten georganiseerd, waarbij de gezelligheid en het onderlinge contact voorop staan. 

Wie eens wil kennismaken met De Nieuwe Sociëteit is van harte welkom bij de koffieochtend met optredens van cursisten in het CKB op zondag 22 mei, bij de Middeleeuwse middag in het Zwijnshoofd op zondag 12 juni of bij de maandelijkse borrel bij Brasserie Thalia op de laatste donderdag van de maand. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op www.denieuwesocieteit.nl 

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief