Afbeelding

Sportieve Proeverij

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Onlangs hebben ruim honderd ouderen meegedaan aan de ‘Sportieve Proeverij’. Dit evenement draaide om het meedoen aan allerlei originele sportactiviteiten in de open lucht.

Op woensdag 3 augustus hebben BAS Zomerschool en FitPlus, net als voorgaande zomermaanden, de handen ineen geslagen en gezamenlijk een sportieve activiteit georganiseerd. Dit jaar was de keuze gevallen op de mogelijkheid om deelnemers te laten kiezen uit meerdere beweeg- en sportvormen in de open lucht. De naam Sportieve Proeverij was letterlijk zo gekozen, “proeven” van sport en genieten van een drankje en gezonde fruithapjes. 

Om 10:00 stonden maar liefst 105 deelnemers klaar, op het “onbewoonde” eiland van Brasserie de Berk in Bergen op Zoom. De aftrap werd verzorgd door Natascha Vriens, eigenaresse van FitPlus, meteen groeps-warming-up, waar alle deelnemers ( de oudste was 90 jaar), ondanks de zomerse temperatuur geen enkele moeite mee hadden. Daarna konden alle deelnemers zelf een keuze maken wat ze wilden “proeven”. Sommigen kozen eerst voor koffie, maar velen gingen voor de Aftrapoefeningen, of het Krachtcircuit, niet te vergeten Balans-oefeningen met hoepels en er was veel belangstelling voor Zuid-Amerikaanse muziekbewegingen en afsluitend Yoga in sportvorm. De bijpassende muziek werd verzorgd door Beeld & Geluid van BAS ( Bergse Actieve Senioren), die het eiland in zomerse sferen brachten, zodanig dat jong en oud die toevallig ook het eiland bezochten, spontaan mee gingen doen.

Voorbijgangers bleven spontaan staan en informeerden of men nog kon aansluiten. Dit evenement was bedoeld om ouderen te stimuleren om vooral te blijven bewegen. Net als bij het wereldkampioen Aerobics voor senioren in 2018 en het Strandsport evenement in 2019, mocht het organisatie duo Jeanne en Ger van Eekelen tevreden terugkijken op een zeer geslaagde “Sportieve Proeverij”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief