Afbeelding

Rico Verhoeven blijft wereldkampioen kickboksen

Algemeen

HALSTEREN - Rico Verhoeven is er tijdens zijn meest recente gevecht om de wereldtitel in geslaagd om de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld te blijven. Doordat Errol Zimmerman een aantal zogenaamde 'contendertoernooien' had gewonnen, mocht hij het opnemen tegen de wereldkampioen uit Halsteren. Hij wist zijn uitdagen van zich af te slaan en blijft de beste van de wereld. Hoewel Verhoeven verwacht nog zeker vijf jaar aan de top van het mondiale kickboksen te staan, is hij in zijn hoofd ook al bezig met zijn toekomst.

Op 6 februari vond in Hampton, Virginia de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en zijn Nederlandse uitdager Errol Zimmerman plaats. In twee ronden was het al gedaan met Zimmerman omdat hij door een blessure aan zijn knie moest opgeven. De Halsterse kickbokser wist daardoor zijn titel te behouden en kreeg van bokslegenda Mike Tyson de kampioensriem omgehangen.

Sterrenstatus Met zijn titel werd de sterrenstatus van Verhoeven bevestigd. Na zijn gevecht in Amerika werd hij uitgenodigd op Madonna's afterparty van de Grammy awards. "Het is heel bizar als je via een achtergronddanser van de wereldberoemde zangeres wordt uitgenodigd en vervolgens op een feestje staat met naast je mensen als Katy Perry en Miley Cyrus. Natuurlijk is dat wel iets om van te genieten", lacht Verhoeven. Hoewel dit leven hem ongetwijfeld zal bevallen, blijft de wereldkampioen ook een bescheiden en doodgewone jongen van 25 jaar met een gezin. Hij is zojuist vader geworden van een tweede dochter en dan is het ineens een heel ander verhaal om zo ver weg te zijn. "De geboorte van m'n dochtertje viel recht in de voorbereiding voor de grote wedstrijd. Toen ik uiteindelijk terugkwam, was ze al vier weken oud en dat is wel lastig", aldus Verhoeven.

Toekomst In de nabije toekomst wil Verhoeven vooral blijven kickboksen. "De houdbaarheid van een vechter op wereldniveau is zo'n 35 jaar. Ik ben 25 en verwacht nog zo'n 5 jaar aan de top te staan", legt hij desgevraagd uit. Hoewel het lastig is om in de toekomst te kijken, is de kickbokser al wel bezig met de invulling van zijn toekomst. "Het lijkt me bijvoorbeeld waanzinnig bruut om in een film te spelen. Dwayne Johnson is daarin één van mijn voorbeelden. Hij was eerst sporter en is toen gaan acteren. Ik ben zelf al met wat kleine dingetjes bezig. Ik heb onlangs een auditie gehad bij Goede Tijden Slechte Tijden", verklapt Verhoeven. Hoewel dit twee totaal verschillende werelden zijn, ziet de zwaargewicht vechter uit Halsteren ook overeenkomsten tussen het vechten en acteren. "Als je in een gevecht zit, ben je niet alleen maar bezig met de technieken van het kickboksen uit te voeren. Je moet nadenken, anticiperen en op je ademhaling letten. Het gaat om het inspelen op je tegenstander. Een acteur moet dit ook doen met zijn tegenspeler", aldus Verhoeven. Het kan dus zomaar eens zijn dat je hem in de nabije toekomst op het witte doek voorbij ziet komen. Hoewel een rol in een actiefilm hem op het lijf lijkt geschreven, zou het volgens de bokser ook zomaar eens kunnen dat we hem terugzien in een heel onverwachte rol. Voorlopig blijft hij zich echter nog volledig concentreren op het kickboksen want daar is en blijft hij op dit moment de nummer één van de wereld in.

Rico Verhoeven krijgt de kampioensband omgehangen van bokslegende Mike Tyson. FOTO GLORY

BIJDRAGE MERIJN SITSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief