Foto:

Kim beleeft opnieuw plezier aan bewegen

HALSTEREN - De 22-jarige Kim Kempeneers uit Halsteren heeft afgelopen weekend bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught kennisgemaakt met de Ottobock Running Clinic.


"Tijdens deze driedaagse clinic ervaren mensen met een beenamputatie hoe het is om – vaak voor het eerst - te bewegen op een sportblade, onder begeleiding van meervoudig Paralympisch kampioen Heinrich Popow", aldus de organisatie. Doel van het evenement is om deelnemers (opnieuw) plezier te laten beleven in bewegen. De Halsterse Kim Kempeneers heeft twee beenamputaties en leerde daarom tijdens dit weekend te lopen en te bewegen op twee sportblades.

De Duitse para-atleet Popow leerde haar, samen met de veertien anderen, stap voor stap om weer te rennen, vaak voor het eerst in jaren. Dit leverde emotionele momenten op. Deelnemer Johan Willems (51) uit Woensdrecht: 'Het is bizar, ik heb net voor het eerst gerend met mijn dochter van elf. We realiseren ons allebei nog niet helemaal hoe bijzonder dat is.' "Sporten kan het leven veranderen van mensen met een beenamputatie. Meer beweging kan leiden tot meer bewegingsvrijheid en daarmee voor meer onafhankelijkheid en kwaliteit van leven."

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief