Onkruid mag niet meer met chemische middelen bestrijd worden en daarom wordt gebruik gemaakt van heet water
Onkruid mag niet meer met chemische middelen bestrijd worden en daarom wordt gebruik gemaakt van heet water (Foto: )

Steunpunt wil actie op onkruid én trottoirs

BERGEN OP ZOOM - De gemeente moet snel aan de slag met het achterstalling onderhoud in de gehele gemeente, zowel op het gebied van onkruid als op het gebied van losliggende- en opstaande tegels en gaten in de stoepen. Dat stellen John Voets en Ton van Dorst namens de lokale partij Steunpunt Bergen op Zoom.


Volgens de twee heren worden zij regelmatig op straat aangesproken over de slechte staat van de trottoirs in de gemeente Bergen op Zoom. "Vooral mensen die slecht ter been zijn, gehandicapten en mensen met een kinderwagen ondervinden hier veel overlast van", stellen Voets en Van Dorst. "Soms is het onmogelijk om de trottoirs op of af te rijden en moet de rolstoel/kinderwagen opgetild worden wat voor een begeleider niet altijd te doen is zeker niet als deze begeleider ook al wat ouder is." Als voorbeeld wordt onder andere Warande Oost aangehaald. Volgens Steunpunt Bergen op Zoom is er veel te weinig aandacht voor dit soort problematiek in de wijken. "En dat terwijl we als gemeente aangeven dat in deze wijk het Zonneplein met zijn winkels zo centraal ligt en daardoor goed toegankelijk hoort te zijn voor alle bewoners in de wijk."

Schuldenlast

Volgens Voets en Van Dorst komt dit mede door de financiële staat van Bergen op Zoom. "Maar wij willen u erop wijzen dat je als gewone inwoner in deze wijk al goed moet uitkijken waar je loopt. Een beroep doen op inwoners om verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving is alleszins te billijken. Maar als de inzet van de inwoner is bedoeld om de uitgave voor onderhoud van de openbare ruimte te beperken, komt dat in een heel ander perspectief te staan", stellen de politici. Zij vinden dat je inwoners best mag vragen om te helpen bij het onderhoud van et onkruid, maar daar moeten dan wel materialen en gereedschap tegenover staan.

Onkruid

"Een gewoon simpel wandelingetje is voor velen in de wijk niet meer mogelijk met dit soort trottoirs en open afgangen. Maar het zijn niet alleen deze straten, het is een algemeen beeld in de hele gemeente", stelt de fractie van Steunpunt Bergen op Zoom. Ook het onkruid schiet uit de grond tot soms wel een meter hoog. "De stoepen bij het parkeerterrein bij de MCD Supermarkt, bij Bloemendaal, de Sibeliusstraat en omliggende straten staan flink vol met onkruid. Steunpunt Bergen op Zoom kan u nog wat straten doorgeven waar het heel slecht is gesteld: Drebbelstraat, Marconilaan, de gehele Vijverberg, rondom Sportpark Rozenoord, Wijk de Waranda, Catharinaplein, de Halsterseweg en dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Voor Halsteren is in de Rode Schouw de situatie zo dat er veel trottoirs door boomwortels omhoog zijn gedrukt, wat vervelende situaties op leveren. Het trottoir, vanaf de Nieuwe Molenweg tot aan Intratuin, is erg slecht. Ook de omgeving bij de Isabelleflat in de Burg. Elkhuizenlaan, is
aan onderhoud toe."

Vragen

Daarom vraagt Steunpunt Bergen op Zoom aan het college van burgemeester en wethouders om in actie te komen. Zo vragen zij of de gemeente bereid is om zo snel mogelijk het achterstallig onderhoud weg te werken én of men bereid is om het onderhoudsniveau zodanig te vergogen dat het straatbeeld weer overeenkomt met de gemaakte afspraken. "Gaat de gemeente binnen afzienbare tijd aan de slag om losliggende- en opstaande tegels en gaten in de stoepen te repareren? Bent u bereid om braakliggende terreinen op te waarderen door o.a. aanleg van meer parkeerplaatsen? En bent u bereid om maatregelen te treffen om de staat van onderhoud van de trottoirs op de genoemde plaatsen op korte termijn aanzienlijk te verbeteren?"

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief