Foto: Erik de Jonge / Twitter

Camera's tegen drugsdumpingen blijven lastig

BERGEN OP ZOOM - Drones, slimme lantaarnpalen, geluidssensoren of barrières opwerpen, zoals bepaalde wegen ontoegankelijk maken voor voertuigen. Het zijn slechts een paar ideeën die Bergen op Zoom blijft onderzoeken in de strijd tegen (drugs)dumpingen.


De gemeenteraad nam in maart 2017 een motie aan om cameratoezicht te realiseren in de bossen om mensen die drugs of afval dumpen in de natuur harder aan te kunnen pakken. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht. "We kijken actief naar de mogelijkheden die er vanuit de verschillende bevoegdheden zijn voor camera's op strategische plekken aan de randen van het bos. Uit onderzoek is gebleken dat er veel beperkingen zitten aan overal camera's. We onderzoeken nu dus vooral, wat er wel kan", aldus de gemeente. De eerder genoemde mogelijkheden zijn vooral opties om drugsdumpingen tegen te gaan.

Daarnaast blijft de gemeente alert op andere manieren van dumpen, bijvoorbeeld via het riool. Ook is er meerdere malen met verschillende partners gesproken over ondermijning. "De urgentie en gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt hierin gedeeld." De provincie Noord-Brabant heeft overigens onlangs wel aangegeven te willen onderzoeken én investeren in de mogelijkheden van camera's in het buitengebied, maar dit is nog niet concreet. "Op het dossier van drugsdumpingen onderhouden we dan ook contact met de provincie."

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief