Borgvliet krijgt eigen kunstroute

BERGEN OP ZOOM - De wijk Nieuw-Borgvliet/Langeweg krijgt dit voorjaar nog een eigen kunstroute. Daarbij worden maar liefst zes nieuwe kunstwerken door middel van een wandel- en fietsroute in de wijk met elkaar verbonden. Het eerste kunstwerk is vanaf zaterdag 9 april al te bewonderen voor het wijkhuis Antonius Abt aan de Rembrandtstraat. 


Het initiatief voor de kunstroute ligt bij een werkgroep, die bestaat uit bewoners en de Stichting KidOR (Kunst in de Openbare Ruimte). De stichting kreeg ruim een jaar geleden de vraag van de gemeente Bergen op Zoom of het op een aantal plaatsen in Nieuw-Borgvliet kunstwerken kan realiseren om de wijk te verfraaien.

"De werkgroep heeft het afgelopen jaar intensief en enthousiast samen gewerkt. De leden hebben zich verdiept in de wereld van de kunst en hebben zelf een verzameling van mogelijke kunstenaars aangelegd. Diverse ateliers door het hele land werden bezocht met als resultaat dat er nu op vijf locaties in de wijk in totaal zes kunstwerken kunnen worden geplaatst", meldt een trotse projectleider Peter Pel.

Plantsoenen

Twee van de zes kunstwerken komen te staan aan de Markiezaatsweg, ter hoogte van het voormalige sportpark De Brombeer. Het gaat om werken van Bas Lugthart en Marée Blok. Daarnaast worden twee plantsoenen in de Olympialaan opgefleurd met kunstwerken van Pieter Obels en Charles Vergouwen.

Ook op de kruising tussen Laan van Borgvliet en de Markgravenlaan komt een beeld te staan. Dat zal van de hand van Berry Holslag zijn. Tot slot komt er ook een kunstwerk voor de Antonius Abt aan de Rembrandtstraat. Dat beeld wordt gemaakt door Peter Schudde en zal vanaf zaterdag 9 april al te bewonderen zijn.

De kunstwerken zijn volgens de werkgroep zo gekozen dat ze passen bij de identiteit en achtergrond van de wijk. "Bovendien voldoen de kunstwerken aan de eis van onderhoudsarm en vandalisme- en diefstalbestendigheid", verzekert Pel.

Inloopmiddag en -avond

De komende weken worden alle zes de beelden op hun plaats gezet. Woensdag 13 april houdt de werkgroep in een inloopmiddag en -avond, waarbij de leden bewoners van de wijk informeren over het kunstproject. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur en tussen 19.00 uur en 20.00 uur is het vrije inloop bij basisschool Het Palet. De officiële opening van de nieuwe kunstroute staat gepland voor woensdag 25 mei. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief