Afbeelding

Tien jaar Voedselbank Goed Ontmoet

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Woensdag 8 november was er een receptie bij voedselbank Goed Ontmoet t.g.v. het tienjarig jubileum.

Het was minder druk dan we tevoren hadden gehoopt, maar het was wel heel gezellig. Bijna alle oud-bestuursleden waren er, goede sponsoren gaven acte de préséance, onze eigen bestuursleden en wat vrijwilligers waren er, kortom: de kwantiteit was minder, maar de kwaliteit was hoog. Er werd gesproken door gastvrouw Marlies, de voorzitter, de voorzitter van de Raad van Toezicht en door Jan van den Heuvel. In hun speeches gingen zij in op zaken en personen uit de afgelopen tien jaar bij de voedselbank.

Voorzitter Wim van Overveld vertelde kort iets over het ontstaan van voedselbanken en over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Zo ook in de mening van het grote publiek. Als voornaamste winst noemde hij het feit, dat er eindelijk erkenning is, ook van overheidswege, voor het werk dat door de voedselbanken wordt verricht. Naast het gratis verstrekken van voedselpakketten aan mensen die daarvoor in aanmerking komen proberen voedselbanken daarmee ook voedselverspilling tegen te gaan.

Jan van Pul, voorzitter van de raad van toezicht, had het in zijn praatje vooral over de transparantie bij de stichting en hij dankte vooral alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet.

Jan van den Heuvel, een sponsor, roemde de inzet van de vele vrijwilligers. Hij zette vooral het bestuur van de eerste periode in het zonnetje.

Voor belangstellenden was er daarna ook een rondgang door het centraal magazijn mogelijk.

Door Fort Smakelijk werden hapjes en drankjes verzorgd en de aankleding van de zaal (die er fraai uitzag) was van de firma Huijgens. Helaas ontbrak ook de pers in alle toonaarden. Ook de lokale omroep liet het afweten. Dat was een minpuntje. Al met al was het toch een aardige bijeenkomst die recht deed aan het 10-jarig bestaan van deze voorlopig niet meer weg te denken vrijwilligersorganisatie.

Voor alle vrijwilligers volgt een aparte feestelijke bijeenkomst.

Mochten er lezers zijn die ons willen steunen dan kan dat door een bedrag eenmalig of structureel over te maken op bankrekening RABO 1402.41.833 t.n.v. Stichting Goed Ontmoet te Bergen op Zoom. Zijn er mensen die onze hulp wensen dan is Goed Ontmoet te bereiken van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Telefoonnummer: 0164-270290 daarna via 06-54680902 of lijkt het u wat een bijdrage te leveren binnen één van de activiteitengroepen? Neem contact met ons op!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief