Afbeelding
Foto: Fitfabriek

Freerunnen en dansen tijdens Nationale Buitenspeeldag

Door: Marijn Riemens algemeen

HALSTEREN - Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Door heel Nederland vinden activiteiten plaats waarmee kinderen zich kunnen vermaken. Zo ook op het terrein van het Groene Hart in Halsteren. Wie tussen de acht en zestien jaar oud is en van freerunnen of dansen houdt, moet tussen 12.30 en 17.00 uur zeker een kijkje komen nemen. De F!Tfabriek organiseert namelijk samen met JUMP Freerun een spectaculair freerunning parcours en Dansschool House of Marqeez verzorgd meerdere dansclinics.

Op het parcours in het Groene Hart starten per half uur 45 deelnemers. Zij rennen en springen over de verschillende obstakels die speciaal voor de Nationale Buitenspeeldag zijn opgebouwd. Onder begeleiding leren zowel ervaren als onervaren freerunliefhebbers verschillende tips en trucks om zo snel mogelijk van het ene onderdeel naar het andere te komen. Wie liever aan de slag gaat met verschillende danssoorten, kan deelnemen aan de clinics die op het terrein worden verzorgd. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website www.fitfabriekboz.nl. 

Nationale Buitenspeeldag

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en wordt in samenwerking met kinderzender Nickelodeon al meer dan tien jaar georganiseerd. Met dit evenement willen zij op een speelse manier aandacht vragen voor een kindvriendelijke inrichting van de Nederlandse straten en buurten. Buiten spelen prikkelt namelijk de fantasie van een kind en ook is het goed voor zijn of haar gezondheid, motoriek en sociale vaardigheden. Dit jaar vinden er in Nederland tijdens de Nationale Buitenspeeldag 1137 activiteiten plaats. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief