Afbeelding
Foto: GBWP

Roep om betere aanpak graffiti na bekladding St. Quirinuskapel

Door: Hanneke Marcelis

HALSTEREN - De St. Quirinuskapel in Halsteren is beklad met graffiti. De kapel is het nieuwste doelwit van vandalen, nadat eerder al de Pompejus en de stationstunnel eraan moesten geloven. De GBWP pleit voor een strenger beleid en snellere verwijdering van de bekladdingen.

GBWP-politicus Paul Schut is niet blij met de nieuwste bekladding in de gemeente. Terwijl de graffiti op het kunstwerk aan de Randweg, de tunnel van het station en de toren Pompejus nog vers in het geheugen zit, is alweer het volgende monument doelwit geworden van vandalen. "Het is onacceptabel dat dit soort monumenten telkens weer beklad worden met graffiti of andere dergelijke vormen van vandalisme", aldus het raadslid. Schut stelt dat er momenteel te weinig resultaten geboekt worden in het bestrijden van het vandalisme. "Graffiti is bijna overal in onze gemeente wel zichtbaar. GBWP vraagt zich dan ook wel af of de huidige maatregelen en strategie wel effectief genoeg zijn om dit te bestrijden."

Ook moet de termijn van het reinigen van de monumenten en het verwijderen van de bekladdingen korter worden zodat vandalen minder 'plezier' hebben van hun werk. Bovendien hoeven omwonenden zich dan ook niet zo lang te ergeren aan de lelijke beschadiging in hun wijk. Schut wil graag weten van het college of dat mogelijk is, en wat de kosten zijn die komen kijken bij een effectiever en sneller reinigingsbeleid. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief