Afbeelding
Foto: Soroptemisten Bergen op Zoom

Soroptimisten steken handen uit de mouwen bij de Binnenschelde

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Leden van serviceclub Soroptemisten Bergen op Zoom hebben afgelopen dinsdag bij de Binnenschelde een opruimactie verricht. 

De Soroptemisten ergerden zich al tijden aan het zwerfafval wat in het gebied rondslingerde. Nadat de club van de gemeente had gehoord dat er plannen worden gemaakt om de Binnenschelde te vernieuwen, staken leden van de Soroptemisten de handen uit de mouwen. Door met knijpers en handschoenen puin te ruimen hebben zijn hun steentje bijgedragen. ''Het was een effectieve actie'', stelt vicevoorzitter van de Soroptemisten Marcia van den Brand. ''Als je ziet wat er binnen een uur aan troep is opgeruimd wat anders was gaan zwerven, echt ongelooflijk.''

Soroptemisten

Soroptemist International, waar club Bergen op Zoom ook deel van uitmaakt, is een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen die zich inzet voor minder kansrijke vrouwen en kinderen. De Soroptimisten ondersteunen lokale, nationale en internationale projecten. Er zijn wereldwijd 95.000 Soroptimisten verdeeld over 3100 clubs in 130 landen. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.soroptimist.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief