Leerlingen van 't Rijks afgelopen week tijdens kunstexpositie
Leerlingen van 't Rijks afgelopen week tijdens kunstexpositie Foto: Hanneke Marcelis

Groot cultuurfestival voor leerlingen 't Rijks

Door: Marijn Riemens algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vandaag barst in Bergen op Zoom het grote kunst- en cultuurfestival 'CultuurRijk(s)' los. Scholengemeenschap 't Rijks, dat zich sinds kort een CultuurProfielSchool mag noemen, Het Cultuurbedrijf, Gebouw-T en het Facilitair Bedrijf hebben de handen ineen geslagen en voor 1452 onderbouw-leerlingen van 't Rijks een spectaculair programma samengesteld. 

Alle onderbouw-leerlingen kunnen de hele dag deelnemen aan en genieten van verschillende culturele activiteiten. Zo krijgen de scholieren in Gebouw-T een mini-popfestival voorgeschoteld. Twee talentvolle bands uit de Randstad verzorgen daar een spetterend optreden. In stadsschouwburg De Maagd treedt cabaretier Maarten Willemse op, die landelijk onder scholieren bekend staat om zijn komische en herkenbare verhalen over zijn middelbare schooltijd.

't Rijks

Op 't Rijks kunnen de leerlingen ook deelnemen aan verschillende activiteiten. In de theaterzaal van de school worden zij betrokken bij interactief theater en ook worden er verschillende workshops georganiseerd. Deze variëren van dans en muziek tot graffiti en glasbewerking. De eerste editie van het cultuurfestival kent uiteraard een spetterend einde. In de avonduren wordt er namelijk op 't Rijks een schuimpartij georganiseerd, waarbij de bekende zanger Bizzey zijn hits laat horen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief