Afbeelding
Foto: Merijn Sitsen

Youri Roskam is de marktmeester van de Krabbenfoor

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Youri Roskam gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij is de 'marktmeester' van de Krabbenfoor. "Ik zorg op de dagen zelf dat de ondernemers, de marktkoopmannen en overige standhouders allemaal op de juiste plek komen te staan." Een flinke taak, want er staan op het hoogtepunt rond de vierhonderd kramen op de Krabbenfoor.

Vier jaar geleden werd Youri Roskam gevraagd om een aantal vrijwilligerstaken op zich te nemen voor de Krabbenfoor. Maar halfslachtig werk is niets voor Roskam. "Als ik iets doe, wil ik het ook meteen goed doen", legt de gedreven vrijwilliger uit.
 

Braderie

Roskam houdt zich met name bezig met de braderie. Met het vullen van de kramen en het werven en informeren van ondernemers. "Het is mijn taak dat ook de mensen achter de kramen het naar hun zin hebben", legt hij uit. Daarvoor is goede planning en uitgebreide communicatie belangrijk. "Iedere ondernemer heeft zijn eigen wensen. En niemand wil natuurlijk naast een kraam staan waar precies hetzelfde wordt verkocht. Ik zorg voor een goede verdeling zodat iedere ondernemer blij is met zijn plaats en een fijne Krabbenfoor kan beleven."
 

Energie

Ieder jaar wordt de Krabbenfoor weer groter en uitgebreider. En daar draagt Roskam graag aan bij. Daarom is hij nog steeds nauw bij de organisatie betrokken. "Zij vroegen mij of ik betrokken wilde blijven. Dat doe ik graag. Ik haal er echt veel energie uit om dit mooie evenement mee op poten te zetten en te helpen groeien", legt hij uit. Hij kijkt er dan ook al naar uit om komende dagen weer over de Krabbenfoor te mogen lopen om te zien of alles is uitgepakt zoals het bedacht is. "Het is ieder jaar weer enorm druk en je ziet de mensen echt genieten. Daar doe ik het voor."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief