Afbeelding

Extra subsidie voor muziekverenigingen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gezamenlijke muziekverenigingen krijgen in de periode 2019 tot 2020 per lid twintig euro meer subsidie. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het gemeentebestuur heeft besloten om de basissubsidie per lid te verhogen van vijftig euro naar zeventig euro.

Reden hiervoor zijn de hoge vaste lasten voor muziekverenigingen in verhouding tot andere amateurkunstverenigingen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor instrumenten, verzekering en onderhoud en het aansluiten bij een bond. Daarom wordt tijdelijk de basissubsidie verhoogd. In de twee jaar daarna wordt de subsidie weer afgebouwd naar uiteindelijk vijftig euro. "De tijdelijke verhoging van de basissubsidie kan gerealiseerd worden uit het bestaande budget", aldus de gemeente.

De extra subsidie geldt voor de gezamenlijke muziekverenigingen, waaronder Chr. Muziekvereniging Euphonia, Blazersensemble Dal Segno, Drumband Odiles Rapid, de harmoniën Concordia, Eendracht Maakt Macht, Kolpings Zonen, Sint Antonius Lepelstraat, Sint Cecilia Eensgezindheid en symfonieorkest Jacob Obrecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief