politie-112
politie-112 Foto: Archief de Bode

Stoet van 100 auto's veroorzaakt overlast en gevaar in Bergen op Zoom

Door: Amber Kuijs

BERGEN OP ZOOM - Een stoet van vermoedelijk honderd auto's heeft zaterdagmiddag 8 september vanaf 13.45 uur overlast en gevaar veroorzaakt voor andere weggebruikers in het centrum en de buitenwijken van Bergen op Zoom. Overal kwamen diverse meldingen binnen bij de politie. Er is een persoon aangehouden.

Getuigen meldden dat ze werden afgesneden en dat er abrupt geremd werd als daar geen noodzaak toe was. Er ontstonden bijna-aanrijdingen met voetgangers en fietsers werden bijna van hun fiets gereden. Automobilisten werden opzij gedrukt en wegen werden geblokkeerd. De stoet kwam uiteindelijk op de A58 terecht. Ook daar deden mensen melding van de zeer gevaarlijke situaties die ontstonden. 

Agenten besloten voor de stoet te gaan rijden in de hoop dat de automobilisten tot een wat rustiger en socialer verkeersgedrag kwamen. Met zwaailichten en sirenes brachten zij de snelheid van de stoet naar een wat kalmer tempo. Ter hoogte van Wouwse Tol gaven de agenten weer wat ruimte aan de stoet. Sommige bestuurders vonden het toen kennelijk nodig om er met een snelheid van 200 kilometer per uur vandoor te gaan. 

Die wegpiraat werd bij de afrit Roosendaal/De Stok door de agenten aangehouden. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder is rond 14.45 uur aangehouden vanwege het veroorzaken van gevaar en hinder voor overige weggebruikers. Ook is het rijbewijs van de 25-jarige man uit Bergen op Zoom ingevorderd. De man heeft een verklaring afgelegd en is rond 18.15 uur weer in vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief