Afbeelding

Stembussen Sportgala sluiten vandaag

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Het Bergs Sportgala is in aantocht. Op 14 december wordt de sportprijzen uitgereikt in de Maagd. Vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden. Dus kies nu jouw favoriete sportman, sportvrouw, sportploeg of stem op één van de andere prijzen.

Stemmen kan via www.sportverkiezingenboz.nl.  De stemming van het publiek telt voor 1/7 mee met de uitslag, dus kan van doorslaggevende invloed zijn. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Sportgala in De Maagd. Onder andere Rico Verhoeven zal daarbij aanwezig zijn om zijn oeuvre-award in ontvangst te nemen én om een prijs uit te reiken.

De genomineerden zijn:

Sportman

Bas Leyte (17)

Vorig jaar is Bas naar Amerika vertrokken om daar te gaan basketballen en studeren. Door zijn prestaties het afgelopen jaar heeft hij 'hoge ogen gegooid' voor deze nominatie. Bij het NEPSAC AAA Conference (US College) heeft hij de finale van de play-offs behaald. Daarnaast is hij geselecteerd voor de Nike Elite Summerleague en behoort hij tot de selectie van Het Nederlandse Basketbal Herenteam.

Peter Goossens (40)

Dit jaar eveneens een nominatie voor Peter Goossens. De judoka is hoofdtrainer bij sportschool Shintai en presteert zelf ook nog steeds op hoog niveau.  Dit sportjaar werd hij voor de 12e keer Nederlands kampioen in Katame-no-kata (9e achtereenvolgende jaar). Daarnaast is hij met zijn team Nederlands Kampioen Judoshow en heeft Peter brons behaald op NK Nage-no-kata. Op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Katame-no-kate en Nage-no-kate heeft hij ook nog twee keer zilver behaald.

Fabian Biondina (17)

Fabian zit in de Topsportklas Atletiek op 't Rijks. Dit jaar heeft hij op zowel het NK indoor als NK outdoor junior B goud gewonnen met HSS (hink-stap-sprong). Op het NK heeft hij ook nog brons behaald bij het verspringen junioren B. Naast deze prestaties mocht hij ook al meedoen aan het NK junioren A en de senioren met HSS en verspringen. Daarnaast heeft hij meerdere wedstrijden gedaan in de Ere en Eerste divisie A-junioren en Seniorenploeg en is hij met zijn ploeg 4e geworden in de Nationale competitie A-junioren teams.

Sportvrouw

Corina Luijks (23)

Corina beoefent op hoog niveau zaalvoetbal. Ze is speelster van het Fusal Team, welke op internationaal niveau uitkomen. Daarnaast heeft ze tot de zomerstop gevoetbald als aanvalster bij Excelsior/Barendrecht, een team dat uitkomt in de Eredivisie.  

Anouk Prop (18)

Anouk zit nu nog in VWO-6, maar zal volgend jaar op een universiteit in Amerika te bewonderen zijn. Daar gaat zij naartoe om haar sporten en studeren te combineren. Dit jaar heeft ze op het Atletiek NK Indoor goud behaald op de 800m.

Roos Kuipers (15)

Roos is erg gedisciplineerd in haar sport en traint iedere dag minstens een uur. Mede hierdoor is Roos afgelopen jaar wereldkampioen geworden met Oriëntal Fusion, beter bekend als buikdansen.

Sportploeg

MOC'17 JO-19

De jongens van MOC'17 JO-19 hebben afgelopen jaar een knappe prestatie weggezet in de hogere voetbalklasse. Zij hebben zichzelf gekwalificeerd voor nacompetitie en zijn gepromoveerd van de 4e naar de 3e divisie.

De Krabben Heren 1

Dit jaar zijn de Heren 1 van de Krabben kampioen geworden in de 2e klasse. Door deze prestatie promoveren zij komend jaar naar de 1e klasse en gaan zij nu op het hoogste niveau van Brabant spelen.

WBB Giants Heren 1

Met een team bestaande uit spelers van de eigen jeugdopleiding en eigen staf is Heren 1 van de Giants dit jaar kampioen geworden in de 2e divisie landelijk.

Sporter met een beperking

Suzie Pellis (10)

De 10-jarige Suzie Pellis oogst met haar zwemtalent veel bewondering, zeker ook omdat ze haar rechterhand en een deel van haar onderarm mist. De sportieve Suzie bleek op jonge leeftijd al erg goed te kunnen zwemmen. Zij geniet enorm van het zwemmen en is bovendien erg gedisciplineerd. Mede door deze eigenschap is ze dit jaar Nederlands Kampioen paralympisch op alle slagen onder de 12 jaar (officieuze NK's voor minioren, meisjes). Daarnaast heeft ze sinds september 2018 de beloftestatus van de KNZB en volgt ze de KNZB junioren/jeugd para zwemmen.

LG1 Tempo

Afgelopen jaar heeft LG1 van Tempo de 10e landstitel behaald in 13 jaar tijd. Dit team bestaat uit spelers die al in het team zitten sinds de oprichting in 1999 en is er nu zelfs een 2e LG team met 10 spelers.

Christ van Wijk aanmoedigingsprijs

Lynn Kegel (12)

Lynn is 12 jaar en is aangenomen voor de vooropleiding dans van 't Rijks. Dit jaar heeft Lynn in de beginner/intermediair klasse gedanst en heeft zij verscheidene prijzen behaald. Ze is 1e geworden op het Nederlands Kampioenschap, 4e op het Europese Kampioenschap, 3e op het Belgisch kampioenschap én was ze finaliste op het Wereldkampioenschap. Ze doet mee aan wedstrijden van de UDO (dansbond), waarbij ze eerst vele kwalificatiewedstrijden heeft gedanst, voordat ze naar het NK/BK/EK/WK mocht.

Amy de Bruin (11)

Amy is nog maar 11 jaar en hiermee is zij de jongste winnares ooit van de Nationale Jeugdronde. Naast dit record heeft zij dit jaar mooie prestaties weggezet met haar fiets. Ze is 2e geworden op het NK veldrijden, 3e op het NK wegwielrennen en 2e op het NK mountainbike.

Kristy Snepvangers (14)

Kristy is 14 jaar en heeft dit jaar mooie prestaties weggezet met Eventing (paardrijden). In het indoor seizoen is ze Kring kampioen geworden met springen. Daarnaast is ze in meerdere klassen Brabants Kampioen Eventing geworden en is ze outdoor ook nog eens Brabants Kampioen springen geworden. Dit jaar heeft ze meegedaan aan het NK met zowel Eventing (2e en 3e plaats) als Springen (15e plaats). Daarnaast heeft ze meegedaan aan het EK Eventing in Engeland en heeft ze meerdere diverse goede resultaten behaald in het buitenland.

Seniorsporter

Rietje Corstens (70)

Dit jaar is Rietje 1e geworden met de Maas Marathon (F70), in een tijd van 4u13"03. Hiermee is ze in het bezit van het clubrecord en daarnaast bezit ze ook alle Spado Clubrecords op de weg V65 en V70.

Willem van der Poel (71)

Willem is al lid bij DOSKO vanaf 1986, dus zo'n 33 jaar. Hij traint regelmatig op de donderdagavond en bijna iedere wedstrijd (op een heel veld!) is hij erbij! Hij speelt niet de volledige wedstrijd meer, maar dan fungeert hij vaak nog als vlagger. Daarnaast is Willem de oudste actieve voetballer in de gemeente Bergen op Zoom.

Sportvrijwilliger

Steven de Bont

Steven is al 21 jaar vrijwilliger bij de Giants en wordt omschreven als een supervrijwilliger. Hij is een algemeen bestuurslid, waardoor hij bijna alles weet van de leden. Daarnaast is hij lid van de technische commissie, scheidsrechter (incl. mede-opleiding aankomende scheidsrechters), timer/scorer, zaalwacht en trainer/begeleider van meerdere teams. Hij organiseert verder ook nog de het Zomeravond Basketbal en is hij verantwoordelijk voor de wedstrijdschema's en indeling van scheidsrechters.

Henk Schot

Henk is begonnen als vrijwilliger bij MOC en door zijn vrouw 20 jaar geleden lid geworden van Spado. Hier is hij begonnen met af en toe te helpen, maar nu sinds jaren hèt aanspreekpunt voor de bar/kantine. Tijdens wedstrijden en andere activiteiten zorgt hij voor een puike organisatie. Daarnaast was hij tot dit jaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de kantine.

Cees Bosmans

Cees is als voorzitter bij het Petangeske de spil van de vereniging. Naast het voorzitterschap pakt hij zelf vaak genoeg ook nog de uitvoerende taken op zich. Hij is enorm betrokken en vertegenwoordigt de vereniging bij allerlei vergaderingen en bijeenkomsten. Hij is zelfs zo betrokken dat hij zijn eigen liefde voor het spel opzij zet in het belang voor de vereniging. Zonder Cees zou de vereniging niet kunnen fungeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief