bomenkap
bomenkap

Wethouder: 'massale bomenkap voor hoogspanningsmasten is onacceptabel'

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden is blij met de online petitie tegen de massale bomenkap voor de realisatie van het 380kv tracé. Die is al door zo'n 13.000 mensen ondertekend. "Als het echt zo is dat TenneT voor twintig voetbalvelden aan bos wil kappen, dan is dat natuurlijk onacceptabel. Dan is het heel erg goed dat burgers samen met de gemeente nu ingrijpen en in gesprek gaan met TenneT."


De online petitie tegen de massale bomenkap gaat als een speer. Pas vijf dagen geleden werd de petitie opgestart, en nu is het doel van 15.000 handtekeningen al bijna bereikt. Wethouder Patrick van der Velden is erg blij met het initiatief van de inwoners. "TenneT is nu bezig met het ontwikkelen van een plan voor de realisatie van de route. Daardoor komt er nu steeds meer duidelijkheid over het dat traject eruit gaat zien. Als we als inwoners en gemeente het daar niet mee eens zijn, dat is dit hét moment om aan de bel te trekken. Ik ben heel blij om te zien dat de inwoners zich laten horen." Voor zover nu bekend is, zal voor het tracé waar mogelijk gebruik worden gemaakt van de buisleidingstraat. Op die plekken kan het tracé ondergronds worden gelegd. Maar bij de Huijsbergsebaan komt het traject bovengrond, wat betekent dat daar grote stukken bos zullen moeten verdwijnen. "Als er inderdaad twintig voetbalvelden aan bos verdwijnen, dan is dat onacceptabel. Dat moeten we als inwoners en gemeente samen een duidelijk signaal afgeven naar TenneT en de minister. Dan moet het plan worden aangepast. Of door toch geld vrij te maken om ondergronds te gaan, of door de route te verplaatsen."

Morgenavond gaat betrokken wethouder Barry Jacobs samen met leden van de gemeenteraad, betrokken bewoners en TenneT het gebied in om het gesprek aan te gaan over de plannen voor het tracé. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief