Foto: Archieffoto

Stadsspeeltuin verdwijnt: nieuwe 'beweegtuin' naast de Schelp biedt alternatief

  algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stadsspeeltuin Van Glymes gaat sluiten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De grond zal verkocht worden voor de ontwikkeling van een nieuw toeristisch-recreatief concept. Maar dat betekent niet dat er geen speeltoestellen meer langs de Boulevard te vinden zullen zijn in de toekomst. Een gloednieuwe 'beweegtuin' moet het alternatief worden voor de speeltuin.


De beweegtuin, die ook wel Skills Garden wordt genoemd, moet rondom zwembad De Schelp verrijzen. De beweegtuin gaat bestaan uit verschillende speel- en beweegtoestellen. Daarbij worden spel en plezier gekoppeld aan gezondheid, welzijn en prestatie.

De realisatie van de beweegtuin wordt gefinancierd vanuit het krediet 'Boulevard in beweging'. Het geld dat de gemeente verdient met de verkoop van het terrein van de stadsspeeltuin komt deels ten goede aan het grondbedrijf, en wordt deels gebruikt om de kosten te vergoeden van de tijdelijke openstelling en het beheer van de speeltuin.Meest gelezen

Meest geliked

Van Rossems bezoeken Bergen op Zoom 15 17/7
Cars & Charity 2019 komt eraan 11 16/7
Spelen bij de Peperbus 4 16/7
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief