Mariëlla Leutscher bij de ambulance
Mariëlla Leutscher bij de ambulance (Mariëlla Leutscher)

Bergse Mariëlla loopt 140 kilometer voor WensAmbulance

  algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Mariëlla Leutscher, vrijwilliger bij WensAmbulance Brabant, is een online actiepagina gestart om geld op te halen voor de WensAmbulance. Ze loopt hiervoor eind juli mee met de Strand6daagse, een 140 kilometer lange tocht langs de kust van Hoek van Holland naar Den Helder.


De stichting WensAmbulance Brabant heeft vier ambulances en staat met 160 vrijwilligers bijna dagelijks klaar voor terminaal zieke mensen. De wensen zijn divers: van dagje strand, een wedstrijd van PSV bijwonen tot een reis naar Lourdes. WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio's vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. Professionele vrijwilligers begeleiden de mensen gedurende de uitstapjes.

Leutscher: "Als vrijwilliger bij deze mooie stichting zie ik hoe mooi het is om terminaal zieke mensen nog een keer naar hun favoriete plek te brengen. Het vervoer is gratis en de begeleiders zijn vrijwilligers. De kosten voor het vervoer worden bekostigd door donaties, sponsoren en giften."

Over de Strand6daagse
Om een extra duit in het zakje te doen, loopt Mariëlla van 22 juli tot en met 26 juli mee met de Strand6daagse, een recreatieve wandelkampeervakantie. Honderden deelnemers doen hieraan mee en overnachten in zelf meegenomen tenten op diverse kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog.

Op Mariëlla's actiepagina voor WensAmbulance Brabant is al ruim 1200 euro opgehaald. Wil je ook doneren? Klik dan hier.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief