Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Esmeralda gaat ondernemen in haarmode

  Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Het nieuwe jaar beginnen met een nieuw kapsel bij een nieuwe kapsalon op een vertrouwde plak? Dat kan bij Esmeralda’s Haarmode. Esmeralda Dierks is op 3 januari haar eigen onderneming gestart op de Pastoor Jutenlaan 8. Een pand dat al heel lang als kapsalon in gebruik is. De nieuwe eigenaresse doopt De Kapperij Haarmode om tot Esmeralda’s Haarmode. Ze gaat zich met Facebookacties en meer gemak richting klanten opnieuw op de kaart zetten. Esmeralda staat er niet alleen voor, schoonzus Samantha Otto komt in de zaak werken. De beide dames hebben er veel zin in, toch vinden ze het ook spannend.


DOOR MARJET LUBBERS

“Alles komt nu op je eigen schouders terecht”, ervaart Esmeralda, die ruim tien jaar werkte bij De Kapperij Haarmode. Annelies Koopman, haar werkgeefster en eigenaresse van De Kapperij, moest wegens gezondheidredenen telkens een stapje terugdoen en logischerwijs nam Esmeralda veel taken al over. “Klanten vinden het eigenlijk heel vanzelfsprekend dat ik het nu helemaal heb overgenomen”, vertelt Esmeralda. De overdracht verliep dus heel gemakkelijk en soepel. Het zijn vooral de verantwoordelijkheden die bij een eigen onderneming komen kijken die Esmeralda een beetje spannend vindt.

Huiselijk en gezellig Gelukkig heeft ze steun aan een ervaren kracht en schoonzus Samantha die in de zaak gaat meewerken. Samen maken ze nieuwe plannen voor de zaak. Er staan niet meteen grote veranderingen op stapel. De zaak ging één dag dicht om het interieur op te knappen, maar de huiselijkheid en gezelligheid blijven. “We vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor de klanten”, benadrukken de dames.

Gemak Toch brengt de nieuwe wind die er waait een veranderingen. Bij Esmeralda’s Haarmode kunnen klanten ook terecht voor meer moderne technieken als extentions. Verder verruimt ze de openingstijden want gemak dient de mens, dat geldt ook bij Esmeralda’s Haarmode. De locatie aan de Pastoor Jutenlaan is prima bereikbaar en klanten kunnen er gratis parkeren. Om het klanten nóg gemakkelijker te maken verruimt Esmeralda’s Haarmode haar openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur; vrijdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 uur tot 13.00 uur.

Facebookpromotie Esmeralda’s Haarmode omarmt daarnaast de social media. Het is voor de toekomst belangrijk dat de kapsalon zich bij het jongere publiek telkens op de kaart zet. “We gaan onszelf veel promoten via Facebook. Iedere maand hebben we een actie, in januari gaat haarkleuring bijvoorbeeld in de aanbieding”, verklapt Esmeralda alvast. Er lopen natuurlijk al openingsacties: Een gratis knipbeurt bij honderd likes van de Facebookpagina en voor de eerste vijftig klanten is er een goodybag.

Esmeralda's Haarmode, Pastoor Jutenlaan 8, 4624 GS Bergen op Zoom

Kapster Esmeralda Dierks (l) staat voortaan op eigen benen. Samen met Samantha Otto runt ze Esmeralda’s Haarmode aan de Pastoor Jutenlaan 8. FOTO MARJET LUBBERSFotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief